Cea mai scumpă porţie de paste din lume depăşeşte 2.000 de dolari. Vezi ce conţine

Cea mai scumpă porţie de paste din lume este gătită într-un restaurant italian din Manhattan. Pastele sunt făcute în casă şi sunt acoperite cu homar proaspăt şi 28 de grame de trufe negre. O porţie este servită pe o farfurie cu foiţă de aur.

23 ian. 2013, 09:42
Cea mai scumpă porţie de paste din lume depăşeşte 2.000 de dolari. Vezi ce conţine

Un restaurant cu specific italian din Manhattan a adăugat în meniu o porţie de paste care costă 2.013 dolari. Pastele sunt făcute în casă şi sunt acoperite, printre altele, cu homar proaspăt şi  28 de grame de trufe negre, scrie Ziarul Financiar.

În preţul de 2.013 dolari intră şi un aperitiv din calamari prăjiţi, o porţie de escalop de viţel în sos de lămâie, alături de spanac sotee, cartofi gratinaţi şi un desert special.

Pastele sunt servite pe o farfurie cu foiţă de aur, realizată de designerul Gianni Versace, care a fost se pare unul dintre clienţii fideli ai restaurantului deschis pentru prima oară în 1926, în Milano.

Cu şapte luni înainte să moară, designerul a fost rugat de proprietarii restaurantului să realizeze o serie limitată de farfurii acoperite cu foiţă de aur. Deşi iniţial au fost 800 de astfel de farfurii, în momentul de faţă au rămas doar 45.

Silverio Chavez, bucătarul şef, crede că felul de mâncare va avea succes printre gurmanzi, în ciuda preţului ridicat.