Cea mai ŞOCANTĂ ştire din istoria televiziunii. Ziarista care s-a sinucis ÎN DIRECT

Christine Chubbuck s-a sinucis în direct, la numai 29 de ani.

25 ian. 2016, 17:49
Cea mai ŞOCANTĂ ştire din istoria televiziunii. Ziarista care s-a sinucis ÎN DIRECT

„În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct”, a spus Christine Chubbuck, care a ridicat ochii din foile ei, a privit zâmbind la cameră şi a scos un revolver de calibrul 38 cu care s-a împușcat în cap.

Incidentul s-a petrecut pe 15 iulie 1974, dar primul și singurul jurnalist care s-a sinucis în direct este din nou în actualitate prin două filme care vor particpa în 2016 la festivalul de film Sundance, anunţă Click.

Christine Chubbuck ajunsese să deteste ceea ce am numi acum tabloidizarea excesivă a programelor de știri. Asta, dar mai cu seamă o depresie profundă, accentuată de un sentiment acut de singurătate, au determinat-o pe să-și pună în scenă propria moarte în dimineața zilei de 15 iulie 1974. Înregistrarea cu momentul sinuciderii a fost reținută de autorități cu titlul de dovadă, iar după încheierea anchetei, aceasta a fost predată familiei, care se pare că a distrus-o.

Două filme aduc acum în actualitate cumplitul incident: „Christine”, bazat pe cazul real al jurnalistei care s-a sinucis, și „Kate Plays Christine”, un documentar despre actrița Kate Lyn Sheil, care se pregătește să interpreteze rolul Christinei Chubbuck pentru un alt film.