Cea mai vizionată reclamă din toate timpurile

Reclama Dove a depăşit, la numărul de vizualizări, spotul bebeluşilor pe role al firmei Evian.

23 mai 2013, 07:16
Cea mai vizionată reclamă din toate timpurile

Postată online pe YouTube pe 14 aprilie, Dove Real Beauty Sketches a ajuns cel mai vizionat clip publicitar din toate timpurile, cu peste 114 milioane de vizionări (25 de versiuni în diferite limbi), scrie Agerpres.

Dove le arată femeilor că îşi judecă prea sever aspectul fizic. Reclama de trei minute prezintă o experienţă realizată cu ajutorul unui artist în privinţa felului în care se percep femeile. Artistul Gil Zamora, specialist în desen şi portrete robot în cadrul FBI, invită o serie de femei să se descrie.

Fiecare îi dă detalii despre fizionomie, de la lungimea părului la structura feţei, fără ca desenatorul să o vadă, aşa încât portretul este realizat la autodescriere. Artistul cere apoi câtorva persoane să facă o descriere obiectivă a unei participante la experiment, cu care s-a văzut înainte, şi realizează al doilea desen. Rezultatele sunt de fiecare dată mai bune la a doua versiune: femeia desenată este mai drăguţă. Acest lucru dovedeşte că femeile se văd mai puţin frumoase decât sunt în realitate. De aici ar decurge şi lipsa respectului de sine.

 

Marele număr de vizionări face ca această campanie Dove să depăşească o altă reclamă de mare succes în rândurile internauţilor, cea cu bebeluşii pe role a Evian, care numără doar 111 milioane de vizionări.

VIRAL pe YouTube: Bebeluşii break-dance, care au strâns 29 DE MILIOANE de vizualizări VIDEO