Cea mai vizitată SALINĂ din România

Anul trecut, Salina Praid a fost cea mai vizitată salină care aparţine Societății Naționale a Sării. În 2015, s-au înregistrat aproape 570.000 de intrări în subteran, față de circa 525.000 în 2014.

10 feb. 2016, 19:13
Cea mai vizitată SALINĂ din România

Datele statistice arată că cei mai mulți dintre turiști, respectiv aproximativ 300.000, au vizitat salina și au plecat în aceeași zi, în vreme ce aproape 265.000 de persoane au stat cel puțin cinci zile, ceea ce înseamnă că au venit pentru tratament sau pentru a se bucura pentru mai mult timp de frumusețile din subteran. 

Ilie Colorian a spus că motivul pentru care numărul de turiști crește de la an la an este legat de faptul că tot mai multe persoane doresc să descopere Transilvania, dar și pentru că salina Praid oferă în fiecare an diverse facilități, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Salina Praid ocupă primul loc în rândul salinelor din țară care aparțin de Societatea Națională a Sării, în ceea ce privește numărul de turiști, realizând aproximativ 80-85 la sută din totalul vizitatorilor care vizitează aceste saline. Turiștii vin pentru că marea majoritate a început să descopere Transilvania și, mai mult, au început să cunoască salina Praid. Anual, în salina Praid s-au făcut modificări și omul caută și noutatea, cum ar fi locurile de joacă pentru copii, dar și cele de petrecere a timpului pentru adulți: parc de aventuri, cafenea, restaurant, trei programe de gimnastică pe zi, de întreținere și medicală’, a explicat șeful Serviciului Turism. 

Cei mai mulți dintre turiștii care preferă Salina Praid sunt din România, Ungaria și Republica Moldova, dar în fiecare an coboară în subteran și vizitatori din țări arabe sau asiatice.

Și în această perioadă numărul vizitatorilor este foarte mare, întrucât copiii se află în vacanță și mulți dintre ei vin cu părinții la Salina Praid.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană, în unele documente fiind amintite patru excavații de suprafață „tip amfiteatru”.