Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Mai toate gospodinele îl au un bucătărie și dă o aromă delicioasă preparatelor. În urmă cu sute de ani, acest aliment era folosit în scop terapeutic, iar acum e folosit destul de des în produsele cosmetice.

04 feb. 2022, 18:02
Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Rozmarinul, căci despre el este vorba, ne poate ajuta să dăm jos nu mai puțin de trei kilograme în doar șapte zile.

Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Ceaiul de rozmarin este băutură perfectă în dietă. Topeşte stratul adipos şi îţi conferă energie. Are o aromă delicată. Este recomandat să ai grijă la modul de preparare. La o cană de apă pui doar o lingură de frunze de rozmarin. Nu mai mult!

Vei asimila vitamina A, tiamină (vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacina (vitamina B3), vitamina B6, vitamina B12 şi vitaminele C, D, E şi K. Apa pentru ceai nu trebuie să fie clocotită, ci caldă. Dacă pui apă clocotită peste rozmarin, îi vei strica multe din substanţele active. Cel mai simplu mod de preparare este cel de mai jos:

Ceaiul de rozmarin sau pulberea de rozmarin, salvie, busuioc, maghiran și fenicul (câte o linguriță de pulbere din fiecare se amestecă și se consumă cu puțină apă înainte de mesele principale cu 30 de minute) este benefic pentru stimularea digestiei, pentru a avea o memorie și o circulație periferică bună, în tratarea gutei, a reumatismului etc.

Citește și: Consumul excesiv de ceai verde poate avea riscuri majore. Care este cantitatea optimă de ceai pe care trebuie să o consumi zilnic ca să beneficiezi la maximum de proprietăţile acestei licori
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis, familia Labiatae, plantă mediteraneană, căreia îi place lumina și căldura) face parte din grupa plantelor aromatice, ce nu depășește înălțimi cuprinse între 100 – 150 cm; cu frunzulițe înghesuite pe tulpină, care înflorește în aprilie – mai, iar florile sunt de culori diferite în funcție de specie: fie albe, fie roșii închis sau albastre.

3 – 4 picături de ulei rozmarin puse pe o bucățică de pâine și consumată cu repetabilitate înainte de mesele principale din cursul unei zile pe o perioadă de cel puțin 10 zile, au efec benefic pentru stimularea memoriei.

Sportul zilnic (ciclism, mers pe jos, înot, gimnastică aerobică, tenis, hambal, baschet, fotbal, rugby, etc.) mențin trupul și mintea în formă.

Citește și: Ceaiul-minune pe care trebuie să îl consume toți românii. Se face dintr-o legumă banală și vine cu beneficii extraordinare pentru bolnavii de cancer!