Ceaiul care nu se bea seara. Are efecte miraculoase pentru organism dacă se consumă trei căni pe zi

Dacă ceaiul de sunătoare este consumat seara persoanele pot deveni foarte agitate și se pot produce episoade de insomnii. Sunătoarea sau pojarnița este una din plantele cele mai folosite din întreaga lume pentru proprietățile sale extraordinare asupra organismului, având efecte minunate atât asupra trupului cât și asupra echilibrului emoțional.

05 feb. 2022, 18:11
Ceaiul care nu se bea seara. Are efecte miraculoase pentru organism dacă se consumă trei căni pe zi

Ceaiul de sunătoare aduce foarte multe beneficii pentru organism, iar dacă îl vom consuma mai des sănătate noastră nu va fi periclitată. Sunătoarea a fost folosită pentru tratarea afecțiunilor ăn medicina tradițională.

Pentru a prepara un ceai de sunatoare, adăugați una sau doua lingurite de flori uscate în 250 mililitri de apa clocotită. Lăsați compoziția la infuzat timp de 10-15 minute, la temperatura camerei, apoi strecurați-o si consumați-o cu 30 de minute înainte de masa. Licoarea poate fi consumată neîndulcita sau cu puțina miere.

Ceaiul de gălbenele, balsam pentru organism. Are un gust amărui, dar efectele sunt dulci pentru sănătate

Ceaiul de sunătoare are multe beneficii, dar și contraindicații. Sunătoarea este cunoscută pentru efectele sale benefice pentru sistemul nervos. Aceasta ajută în cazul depresiei, anxietății și stresului. Este recomandată în caz de colici abdominali, bilare sau gastrită.

Beneficiile ceaiului de sunătoare Ceaiul de sunatoare este consumat pentru ameliorarea bunei dispozitii si pentru odihna. In plus, purifica pielea si are o influenta pozitiva asupra stomacului. Ceaiul sau tinctura de sunatoare actioneaza foarte lent, dar cand este utilizat in mod constant, are un efect durabil. Este folosit pentru uz intern in tratarea gastritelor, a ulcerelor gastrice, luand cate o lingura pe stomacul gol dimineata si seara.

De asemenea, extractul de sunatoare este folosit in tratarea hemoroizilor prin spalari, aplicandu-l toata noaptea in cazul inflamatiilor de colon. Inainte de administrare trebuie incalzit usor.

Ceaiul de sunatoarea stimuleaza enzimele prezente in ficat, ajutand la o mai buna detoxifiere a organismului, eliminand din corp factorii toxici, nocivi. Sunatoarea poate fi folosita pentru a trata spasmele si crampele musculare, reducand riscul contuziilor, entorselor.

Poate fi folosita si pentru a reduce simptomele specifice menopauzei. Flavonoizii din sunatoare imbunatatesc integritatea peretilor vaselor de sange, reducand riscul inflamatiilor interne. Compusul “hipericin” actioneaza ca agent antibiotic si antiviral, protejand organismul de microorganisme si virusi nocivi care ar slabi sistemul imunitar.

Sunătoarea poate fi folosit sub forma de infuzie, ulei de sunătoare sau tincturi, dar nu trebuie să exagerăm cu cantitățile.

Dr. Ruxandra Constantin, medic primar apifitoterapeut, a spus că la nivel intern stimulează secreția și exerția de bilă, iar în administrarea internă sunătoarea trebuie clar dozată, respectiv 2-3 căni de infuzie.

,,La nivel intern stimulează secreția și excreția de bilă, de asemenea diminuează spasmele la nivel abdominal, scade secreția gastrică, ajută la o mai bună circulație, deci provoacă vasodilatație și are și un efect ușor diuretic. În administrearea internă sunătoarea trebuie clar dozată, respectiv 2-3 căni pe zi de infuzie, tinctură de 20-30 de picături de 2-3 ori pe zi, în administare de 2-3 luni, după care se face o pauză de minim 2 săptămâni. În cantitate mai mare sunătoarea poate să provoace colici abdominale, greață, vărsături, erupții cutanate, uscarea ochilor, disfuncții erectile”, a spus Dr. Ruxandra Constantin.

Ceaiul care te ajută la slăbit. Are o mulţime de beneficii: Reduce senzaţia de foame şi scade tensiunea arterială

Sunătoarea face parte din cateogira plantelor fotosensibilizate, iar expunerea la soare va provoacă erupții și alergi la soare. Persoanele care urmăresc un tratament trebuie să aibă mare atenție când utilizează această plantă, deoarece le va scade eficiența. Sunătoarea nu se recomandă copiilor sub 14 ani și nici femeilor însărcinate, deoarece nu se știe ce efecte adverse ar putea apărea.

Ceaiul de sunătoare pentru ficat
Ficatul poate fi regenerat cu ajutorul unei cure cu remedii pe bază de sunătoare. Specialiștii spun că hiperforina, unul dintre compușii din plantă, distruge virusurile care produc hepatitele de tip B și C. Pulberea se prepară din mai multe plante în părți egale: flori de sunătoare, flori de coada-șoricelului, semințe de armurariu, flori de anghinare, frunze sau flori de rostopască. Se macină plantele uscate și semințele cu o râșniță de cafea. Se ia apoi câte o linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă,timp de o lună. Se înghite preparatul cu puțin lichid.

Beneficii pentru stomac
Ceaiul de sunatoare ajuta in tratarea enterocolitei, gastritei hiperacide, ulcerului, indigestiei, deoarece are o influență pozitivă asupra stomacului.

Ceaiul de sunătoare slăbește?
Ceaiul de sunătoare este un adevărat remediu anti-obezitate, deoarece conferă o stare de tonus psihic şi de vigilenţă, iar suferința produsă de reducerea cantităţii de hrană este redusă semnificativ. El oferă o dispoziţie pentru o viaţă activă şi pentru activitate fizică. Infuzia ajută la pierderea câtorva kilograme care se pun la loc la prima criză afectivă compensată cu mâncare din belşug, îmbunătăţind stilul de viaţă.

Ce alte beneficii are ceaiul de sunătoare
Ceaiul de sunatoare este benefic si pentru piele, aplicat sub forma de comprese, ceaiul de sunatoare este indicat pentru tenul iritat, uscat si ridat. De asemenea este indicat pentru micile taieturi sau arsuri la nivelul pielii, favorizand cicatrizarea acestora.

Ce contraindicații are sunătoarea
Sunatoarea nu este indicata celor care au probleme cu hipertensiunea, iar pacienții care urmează un tratament cu antipderesive, aticoagulante, contraceptive orale, medicamente, antiasmatice sau imunosupresive trebuie să evite consumul acestui ceai, deoarece efectul medicamentelor ar putea fi diminuat.

Câte căni de ceai de sunătoare se pot bea pe zi
Este indicat să se consume 3 căni pe zi de ceai de sunătoare timp de o lună pentru a nu exista alte complicații. Dacă este folosit pentru o perioadă mai lungă, persoanele pot avea erupții pe piele.