Ceaiul care trebuie băut primăvara. Întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să treacă la ora de vară

Ceaiul recomandat la începutul primăverii este ideal pentru a ajuta organismul să treacă fără probleme de la iarnă la vremea ghioceilor.

17 mart. 2022, 10:38
Ceaiul care trebuie băut primăvara. Întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să treacă la ora de vară

Ceaiul care trebuie băut la începutul primăverii. Lidia Fecioru a vorbit despre o băutură care întărește imunitatea și este liniștitoare pentru sistemul nervos.

Lidia Fecioru a recomandat leacul-minune al primăverii în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse. Bioenergoterapeutul spune că va fi aur pentru sănătate și poate cel mai la îndemână din lume. Este vorba despre ceaiul de cimbru.

Echinoctiul de primavara 2022. Semnificatii astrologice PUTERNICE. Cum te influenteaza energia primaverii
Organismul nostru s-a derutat, e confuz, nu mai știe când e iarnă, când e primăvară. „Fiind în perioada cu imunitatea scăzută, ieșim dintr-o iarnă care ne-a dat peste cap, organismul nostru e confuz, nu mai știe când e iarnă, când e primăvară.

Trebuie să avem grijă să bem ceai de cimbru, să punem mai multe plante: busuioc, cimbru, mentă, plante aromatice, să bem câte un ceiuleț în fiecare seară de plante aromatice.

Ceaiul care topeşte grăsimea ca pe unt şi detoxifică organismul primăvara. Se face din ingrediente simple!
Va fi liniștitor pentru sistemul nervos, întărește imunitatea organismului, sunt antiseptice, foarte importante” a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.

Lidia Fecioru, leac pentru 100 de afecțiuni
Cu ceva timă în urmă, Lidia Fecioru a prezentat un remediu grozav pentru 100 de boli. Aveți nevoie de semințe de mărar, miere și valeriană.

Semințe de mărar, miere și valeriană – remediu foarte bun pentru 100 de boli: crește imunitatea, reglează tensiunea arterială. 100 gr semințe mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană rașnită, 2l de apă fierbinte și 2 linguri de miere.

Se amestecă mărarul cu valeriana, se toarnă apa clocotită, se lasă până ajunge temperatura la 40 gr, se adaugă mierea. Se pune într-un borcan și se lasă o zi la macerat, într-un loc ferit de lumină.

Ceaiul pregătit după reţeta bunicii. Are efecte miraculoase dacă se bea la prima oră

Se ia o lingură cu jumătate de ceas înainte de masă, 20 de zile. Se poate repeta peste 10 zile încă o cură, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse.

Ceai de cimbru pentru tratarea infecțiilor – mod de preparare
Pentru o cană de 250 ml de apă ai nevoie de o lingură de frunze de cimbru uscate. Se pune apa la fiert, iar când dă în clocot, se adaugă cimbru. Se lasă la fiert pentru 10 minute, după care se lasă să se răcească, se strecoară ceaiul și se pune într-o sticlă cu pulverizator. Se aplică la nevoie pe zona afectată pentru a curăța și dezinfecta.

Tinctură de cimbru – mod de preparare
Tinctura se prepară din frunze și inflorescențe de cimbru. Se pun într-o sticlă 15 linguri de cimbru uscat peste care se adaugă 400 ml de alcool de 50 de grade, se amestecă și se lasă la macerat pentru 12 zile. După ce a stat la macerat, tinctura se strecoară și se pune în sticluțe mici, închise la culoare.

Tinctura de cimbru se folosește în caz de viroze respiratorii, bronșite, arsuri și răni pe piele, ulcere pe piele sau micoze. Se recomandă câte o linguriță în cure de 12 zile, dar la indicațiile medicului specialist.