Ceaiul-minune pentru sezonul rece. Ne scapă de răceală, îmbunătățește sănătatea inimii și calmează durerile chinuitoare!

Nu mai arunca de acum cojile de nucă. Le poți folosi pentru a aduce beneficii importante organismului uman. Poți face un ceai care este tocmai bun pentru răceala de sezon.

07 feb. 2022, 12:07
Ceaiul-minune pentru sezonul rece. Ne scapă de răceală, îmbunătățește sănătatea inimii și calmează durerile chinuitoare!

Ceaiul-minune pentru sezonul rece. Ceaiul din coji de nucă reduce tusea și durerile în gât, care are beneficii uimitoare și asupra plămânilor. Poate fi consumat cu succes pentru cei care au probleme cu ”tusea fumătorului”.

Ceaiul-minune pentru sezonul rece. Ne scapă de răceală, îmbunătățește sănătatea inimii și calmează durerile chinuitoare!

Nucile au multe minerale și vitamine care conferă energie, reglează nivelul de colesterol, țin în frâu tensiunea arterială, ameliorează durerile la menstruație și previn inflamațiile din corp.

Ceaiul din coji de nucă vine cu beneficii asupra plămânilor, ameliorează simptomele anginei și poate preveni acumulările de grăsime pe vasele de sânge, îmbunătățind astfel sănătatea inimii.  Consumul a trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu puțină miere, ajută la eliminarea secrețiilor acumulate în gât și calmează durerile chinuitoare.

Ceaiul din coajă de nucă este indicat persoanelor cu ficat gras sau care au probleme cu tranzitul intestinal. Mai poate fi consumat și de femeile care se confruntă cu infecții urinare sau care au circulația periferică deficitară.

O cană de ceai din coji de nucă face bine și stării psihice, ajutând la recăpătarea energiei și a capacității de concentrare. Nu în ultimul rând, este un remediu care susține imunitatea și reduce riscul de osteoporoză, datorită cantității mari de calciu.

Citește și: Ceaiul-minune pe care trebuie să îl consume toți românii. Se face dintr-o legumă banală și vine cu beneficii extraordinare pentru bolnavii de cancer!
Pentru a prepara acest tip de ceai, ai nevoie de cojile de la 10 nuci și 500 ml de apă. Pune apă într-un ibric, adaugă nucile și adu la fierbere conținutul. Lasă pe foc mic încă 30 de minute, apoi strecoară ceaiul.

Îndulcește cu puțină miere sau scorțișoară și dă-i gust cu o felie de lămâie. Dacă vrei să potențezi efectul, adaugă în ceai, în timpul fierberii, o jumătate de ceapă.

Ceaiul din coji de nucă și ceapă se consumă cald, nu fierbinte, altfel durerile în gât și tusea se vor înrăutăți!

Citește și: Consumul excesiv de ceai verde poate avea riscuri majore. Care este cantitatea optimă de ceai pe care trebuie să o consumi zilnic ca să beneficiezi la maximum de proprietăţile acestei licori