CEARTĂ pe amnistia fiscală. Rovana Plumb, apostrofată la Cameră: E dedublare, a învăţat de la domnul Ponta

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, rapoarte de admitere proiectelor de lege care prevăd amnistierea fiscală a mamelor şi pensionarilor. Dezbaterile din comisie nu au fost lipsite însă de dispute. Doamnele din Comisie au pus-o la zid pe Rovana Plumb, ministrul Muncii, pe motiv că amnistia este doar o măsură electorală şi că aceasta a învăţat de la Victor Ponta să ridice tonul, transmite România TV.

02 sept. 2014, 14:29
CEARTĂ pe amnistia fiscală. Rovana Plumb, apostrofată la Cameră: E dedublare, a învăţat de la domnul Ponta

Doamna colegă, cred că n-aţi înţeles despre ce e vorba în această lege. Ce să se restituie? Că nu înţeleg la ce vă referiţi?”, i-a spus ofuscată Rovana Plumb liberalei Cristina Pocora.

Pocora s-a simţit lezată de tonul ministrului Muncii. „Este dedublare, a învăţat de la domnul Ponta: ca ministru vorbeste calm şi frumos, ca parlamentar ţipă la noi. Aşteptaţi cu respect şi un ton în aşa fel încât să clarifice pentru toată lumea lucrurile. Nu ridicaţi tonul”, a spus Pocora.

Doamna deputat, probabil că vocea mea e puţin mai apăsată. Mă bucur că am învăţat de la domnul Ponta, sper ca dumneavoastră să nu învăţaţi de la domnul Johannis”, a replicat Plumb.

SENAT: AMNISTIA FISCALĂ a fost extinsă la toţi bugetarii VIDEO

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, rapoarte de admitere proiectelor de lege care prevăd amnistierea fiscală a mamelor şi pensionarilor care au primit sume necuvenite din cauza unor erori de calcul şi exonerarea de la plata unor sume datorate de bugetari.

Primul proiect prevede amnistierea mamelor care au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate în mod greşit şi cel de-al doilea – scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, constituite în sarcina pensionarilor, cele recuperate urmând să fie restituite eşalonat.

Cel de-al treilea proiect de lege care a primit raport de admitere se referă la scutirea de la plata unor debite provenite din venituri salariale pentru tot sectorul bugetar. Iniţial, proiectul de act normativ se referea numai la profesori.

AMNISTIA fiscală pentru MAME, PENSIONARI şi PROFESORI, ADOPTATĂ de Senat VIDEO

‘Nu dorim să existe niciun fel de discriminare între diversele categorii ale sectorului bugetar, pentru a repara într-un mod unitar toate nedreptăţile care s-au făcut în 2010 o dată cu tăierea salariilor, când au fost tăiate anumite sporuri în sectorul bugetar’, a afirmat ministrul Muncii, Rovana Plumb.