CEDO condamnă România. Puiu Popoviciu, reţinut abuziv de DNA

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat, marţi, România în procesul deschis de omul de afaceri Puiu Popoviciu, în urma reţinerii sale din 2009 de către DNA.

01 mart. 2016, 12:16
CEDO condamnă România. Puiu Popoviciu, reţinut abuziv de DNA

Puiu Popoviciu a acuzat faptul că i s-a încălcat nejustificat dreptul la libertate prin faptul că a fost reţinut de DNA şi ulterior ţinut timp de 8 ore fără să fie audiat sau să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile. CEDO a dispus plata unor daune morale de 4500 de euro către Gabriel Puiu Popoviciu, potrivit Digi 24.

Gigi Becali, prins cu MINCIUNA. Documentele din dosarul lui Puiu Popoviciu îl dau de gol FOTO

Puiu Popoviciu și fostul șef al DGIPI, Cornel Șerban, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, în 2012, alături de alte nouă persoane în dosarul privind terenul din Băneasa, cauzând USAMV un prejudiciu de aproape 620 de milioane de lei.

DNA: Gigi Becali acuzat de mărturie MINCINOASĂ. „Asta e, merg la puşcărie!”

Ancheta în acest dosar a început în 2009, când procurorii anticorupţie i-au reţinut pe Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă. La acea vreme, Curtea de Apel şi instanţa supremă au respins cererea procurorilor anticorupţie, hotărând cercetarea celor trei în libertate.

Gigi Becali, MARTOR într-un dosar cu un prejudiciu de 335 de milioane de euro

Potrivit DNA, Puiu Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și de dare de mită, iar fostul șef al DGIPI de complicitate la dare de mită și favorizarea infractorului.