Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară. Turiştii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ PCR

Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară. Chiar dacă guvernul liberal-conservator relaxează regulile anti-coronavirus, nu sunt prevăzute modificări la restricţiile impuse la intrarea în ţară, relatează marţi dpa.

08 feb. 2022, 22:01
Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară. Turiştii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ PCR
Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară

Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a explicat marţi că în prezent aproape toate ţările europene sunt plasate în categoria roşu pe aşa-numitul ”semafor coronavirus”.

Citeşte şi: O nouă epidemie ameninţă Europa. Deja sunt 80.000 de cazuri în Cehia

Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară

Turiştii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ PCR la intrarea în ţară, deşi este în vigoare o excepţie pentru cei care au fost complet vaccinaţi şi au făcut doza booster.

Pentru cei nevaccinaţi, un al doilea test este obligatoriu la intervale de cinci până la şapte zile de la sosire. Pentru copii se aplică reguli diferite în unele cazuri, potrivit Agerpres.ro.

Curtea Supremă Administrativă din Cehia a anulat recent regula potrivit căreia numai cei vaccinaţi sau recuperaţi puteau avea acces în sectoarele ospitalităţii şi de catering. Se aşteaptă ca decizia să intre în vigoare joi.

Se aşteaptă ca guvernul ceh să renunţe la restricţii privind vaccinare şi în alte domenii, cum ar fi evenimentele sportive şi culturale.

Vaccinare obligatorie pentru medici şi poliţişti

Guvernul ceh va ordona vaccinare obligatorie  împotriva COVID-19 pentru persoanele care lucrează în spitale şi casele de bătrâni, precum şi pentru ofiţerii de poliţie, soldaţi şi alte profesii şi pentru toţi cetăţenii cu vârste de cel puţin 60 de ani, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, transmite Reuters.

Ţara de 10,7 milioane de locuitori este în urma mediei Uniunii Europene la vaccinările împotriva Covid-19 şi trece printr-un alt val de infecţii care a forţat spitalele să reducă îngrijirile non-urgente şi să ceară ajutor armatei şi voluntarilor.