Cehia vrea să introducă o taxă specială pentru companiile multinaţionale pentru mărirea veniturilor bugetare

Guvernul ceh vrea să mărească veniturile bugetare prin introducerea unei taxe speciale pentru companiile multinaţionale, a declara sâmbătă premierul Andrej Babis.

14 apr. 2019, 07:25
Cehia vrea să introducă o taxă specială pentru companiile multinaţionale pentru mărirea veniturilor bugetare

Cehia vrea să introducă o taxă specială pentru multinaţionale, pentru a mări veniturile bugetare.

Bugetele pentru acest an şi cel viitor prevăd deficite de 40 de miliarde de coroane (1,76 miliarde dolari), respectiv 0,8% din PIB pe an, faţă de echilibrul sau surplusurile din anii anteriori.

Creşterea economică mai lentă obligă guvernul de centru-stânga să reducă cheltuielile şi să găsească noi surse de venituri pentru a îndeplini obiectivul stabilit.

Citeşte şi Noi impozite şi taxe în 2019. Ce este taxa de habitat şi cine trebuie să o plătească. Sute de mii de români, vizaţi

”Vom introduce o taxă digitală pentru companiile multinaţionale care fac afaceri în Cehia, dar nu sunt înregistrate aici”, a afirmat Babis într-un interviu publicat în cotidianul Lidove Noviny.

Babis nu a menţionat niciun nume de companie care va fi afectată de această taxă şi nici nivelul acsteia, acestea fiind negociate cu ministrul de Finanţe Alena Schillerova.

Guvernul analizează să reducerea cheltuielilor, după ce Ministerul de Finanţe a redus previziunile referitoare la evoluţia PIB-ului pentru anii următori.