Cei care sunt stăpâni de pisică trebuie să știe acest lucru! Legea s-a schimbat și este foarte dură

Iubitorii de animăluțe trebuie să știe că există anumite reguli. Atunci când trăim într-o comunitate, trebuie să ne asigurăm că noi sau patrupezii noștri respectăm regulile comunității. Iată legea pe care trebuie să o știe orice persoană deține o pisică.

08 apr. 2024, 11:50
Cei care sunt stăpâni de pisică trebuie să știe acest lucru! Legea s-a schimbat și este foarte dură
Cei care sunt sttăpâni de pisică trebuie să știe acest lucru! Legea s-a schimbat și este foarte dură

Cei care sunt stăpâni de pisică știu deja că aceste animăluțe pot provoca pagube. Pe cât sunt de drăguțe, pe atât de multe dezastre pot naște în jurul lor. Atunci când locuim la curte, nu este exclus ca aceste animăluțe drăguțe să sară în curtea vecinului și să distrugă diverse obiecte. Ei bine, acum întrebarea este ce putem face în acestă situație pentru a nu ne strica relații cu ceilalți membri din comunitatea în care locuim.

Citește și: Andreea Bălan nu-și invită tatăl la nuntă? Bărbatul a făcut declarații: „Nu mi-a zis nimic, nu l-am cunoscut încă pe Victor”

Atunci când o pisică „pătrunde” pe proprietatea vecinului și provoacă pagube, trebuie să știm că există o serie de aspecte legale și etice de care trebuie să ținem cont. Există o linie extrem de bine trasată, din punct de vedere legal, între pisicile fără stăpân și cele care au un aparținător.

Ce să faci dacă o pisică intră la tine în curte

Legislația privind accesul pisicilor pe proprietatea ta poate varia în funcție de țară și regiune. În unele zone, există reguli clare cu privire la numărul de pisici ale vecinilor care pot intra pe terenul tău.

De exemplu, în Germania, Tribunalul Regional din Lüneburg a decis că se poate tolera doar un număr limitat de două pisici ale vecinilor în curtea ta, cu condiția să fie doar în tranzit. Cu toate acestea, dacă proprietarul curții se simte foarte deranjat, situația poate fi evaluată individual.

În România, lipsesc reglementările specifice în acest sens. În plus, în cazul în care pisica vecinului cauzează pagube în curtea ta, trebuie să poți demonstra acest lucru. Șansele ca vecinul să se confrunte cu consecințe penale în această situație sunt reduse, conform experților. În cel mai bun scenariu, ai posibilitatea să îl dai în judecată.

Pagubele cauzate de pisicile vecinilor sau de cele fără stăpân pot fi minore, cum ar fi zgârieturi pe mașină sau distrugerea grădinilor.

În astfel de cazuri, proprietarul poate cere despăgubiri în instanță, dar trebuie să poată dovedi că pisica este vinovată. Așadar, deținătorii de pisici sunt responsabili să acopere pagubele provocate de animalele lor.

Cea mai bună soluție este să discuți cu vecinul sau să găsești modalități de a împiedica accesul pisicilor pe terenul tău.

Ce puteți face pentru a ține o pisică la distanță

Pisicile sunt sensibile la mirosuri, așa că iată câteva metode din popor (nu sunt dovedite științific) pe care să le încercați pentru a ține pisicile departe de grădină:

  • Plantați în grădină gălbenele, roiniță, lavandă, pelin.
  • Puneți coajă sau suc de lămâie și de portocală în jurul grădinii dumneavoastră.
  • Presărați zaț de cafea în jurul grădinii dumneavoastră.
  • Puneți farfurii cu oțet.
  • Alternativ, vizitați magazinul local de bricolaj și verificați gama lor de spray-uri de descurajare a animalelor, stropitori activate de mișcare și dispozitive de respingere a animalelor cu ultrasunete.

Citește și: FOTO Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță au dus relația la nivelul următor. Actrița și-a intrat deja în rolul de mamă