Cei doi copii din Argeş internaţi la Bucureşti nu au sindromul hemolitic uremic (Ministerul Sănătăţii)

Niciunul dintre cei doi copii din Argeș internați în ultimele 48 de ore la Spitalul Marie Curie din Capitală nu a are sindromul hemolitic uremic (SHU), ei suferind de boală diareică acută, informează Ministerul Sănătăţii.

06 mart. 2016, 10:06
Cei doi copii din Argeş internaţi la Bucureşti nu au sindromul hemolitic uremic (Ministerul Sănătăţii)

În cazul copilului căruia i s-a depistat în spitalul argeșan verotoxină în coprocultură, diagnosticul a fost infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul „Marie Curie”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, citat de Agerpres.

La „Marie Curie” mai sunt internați 3 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform sursei citate.

Toți cei 3 copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar 2 dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.

În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, 8 dintre aceștia fiind vindecați și externați, precizează comunicatul MS.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

În spitalele din județul Argeș sunt internați duminică 41 de copii care prezintă scaune diareice, cu nouă mai mulți decât în urmă cu o zi, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

Dintre cei 41 de copii internați la unități medicale din Argeș, 33 sunt mai mici de doi ani.

În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București, a mai precizat Instituția Prefectului.

Citeşte şi: ALERTĂ în Argeş: 14 copii, la spital cu TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ, după ce au mâncat la after-school