Cei mai bogaţi oameni din lume şi-au majorat averile cu 237 de miliarde de dolari, în 2016

Publicat: Miercuri, 28 Decembrie 2016 10:24 // Actualizat: Miercuri, 28 Decembrie 2016 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Într-un an în care votanții populiști au remodelat politica din Europa și SUA, cei mai bogați oameni din lume încheie anul 2016 cu 237 de miliarde de dolari mai mult decât aveau la începutul anului, transmite Bloomberg.

Pe fondul datelor economice dezamăgitoare din China, votul Marii Britanii în favoarea ieșirii din UE (Brexit) și alegerea miliardarului Donald Trump în funcția de președinte al SUA, cei mai norocoși oameni ai planetei au câștigat până la închiderea ședinței bursiere din 27 decembrie 4.400 de miliarde de dolari, în creștere cu 5,7% față de 2015, conform indicelui Bloomberg Billionaires, transmite Agerpres.

Câștigurile au fost conduse de Warren Buffett, care și-a majorat averea cu 11,8 miliarde de dolari în timpul anului, după ce firma sa de investiții Berkshire Hathaway Inc a raportat creșteri ale acțiunilor din domeniul bancar și aerian după victoria surpriză a lui Trump din 8 noiembrie.

Warren Buffett este a doua cea mai bogată persoană din lume după ce victoria lui Trump a provocat creșteri pe burse care au majorat averea sa cu 19% în acest an, la 74,1 miliarde de dolari.

Câștigurile individuale au fost dominate de americani, inclusiv cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cea mai bogată persoană din lume cu 91,5 miliarde de dolari, și petrolistul Harold Hamm.

Miliardarii americani, inclusiv Buffett, au sprijinit-o pe rivala lui Trump, Hillary Clinton. Totuși, ei au profitat de victoria lui Trump, adăugându-și 77 de miliarde de dolari la averile lor, în urma creșterii acțiunilor la bursă.

Investitorii și directorii generali au salutat raliul de pe burse după victoria lui Trump, inclusiv miliardarul Wilbur Ross, care va conduce Departamentul Comerțului, și fostul șef al băncii Goldman Sachs, Steven Mnuchin, care va fi Secretarul Trezoreriei. Averea lor combinată se ridică la cel puțin 6,6 miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Francezul Bernard Arnault a fost singurul reprezentant non-american din rândul celor mai buni cinci performeri, adăugându-și 7,1 de miliarde de dolari la averea sa, până la 38,9 miliarde de dolari. Bernard Arnault deține Moet Henessy Louis Vuitton (LVMH), lider mondial în produse de lux.

Pe parcursul lui 2016, Gates a rămas cel mai bogat om din lume. Amancio Ortega, cea mai bogată persoană din Europa și fondatorul Zara, a fost pe locul doi cea mai mare parte a anului, dar i-a cedat locul lui Buffett în noiembrie. Ortega, care a pierdut 1,7 miliarde de dolari în 2016, este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 71,2 miliarde de dolari.

Norocul lui Harold Hamm a fost sprijinit de creșterea prețului țițeiului și de așteptările că administrația Trump va atenua reglementările privind combustibilii fosili. Averea lui Hamm a crescut anul acesta cu 8,4 miliarde de dolari, ajungând la 15,3 miliarde de dolari.

În sectorul tehnologic, fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, și-a majorat averea cu 7,5 miliarde de dolari în 2016. El este urmat de cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a cărui avere a crescut anul acesta cu 5,4 miliarde de dolari.

China are 31 de miliardari în indicele Bloomberg, cu 262 miliarde de dolari, în urma SUA, care are 179 de miliardari, care controlează 1.900 miliarde de dolari, și Germania, ai cărei 39 de miliardari au 281 miliarde de dolari.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
averi oameni bogati cei mai bogaţi oameni din lume
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H