Cei mai bogaţi regi din lume

Regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei se află pe primul loc într-un clasament al celor mai bogate familii regale din lume, făcut de Business Insider, cu o avere de 30 de miliarde de dolari. Prinţul Albert de Monaco este mai bogat decât regina Angliei, potrivit aceluiași top.

24 iul. 2019, 15:01
Cei mai bogaţi regi din lume

Regele Maha Vajiralongkorn, Thailanda, se află pe primul loc în top, cu o avere de 30 de miliarde de dolari. Sultanul Hassanal Bolkiah din Brunei are 20 de miliarde de dolari (se spune că deţine peste 600 de maşini Rolls-Royce). 

Este urmat de regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, Arabia Saudită, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari, şi de emirul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Abu Dhabi, care a strâns o avere de 15 miliarde de dolari. 

Printre cele mai bogate familii regale se numără în special cea a lui Mohammed al VI-lea, regele Marocului (2,1 miliarde de dolari), prinţul Hans-Adam II din Liechtenstein (3,5 miliarde de dolari) sau Marele Duce Henri de Luxemburg (4 miliarde de dolari). 

În 2010, clasamentul stabilit de revista Forbes plasa familia de Monaco înaintea familiei regale britanice, cu 500 de milioane de dolari. 

Dacă Albert de Monaco, miliardar totuşi, se află pe poziţia a zecea în top, regina Angliei nici nu figurează aici. 

În clasamentul care nu a inclus ceea ce deţine Elizabeta a II-a a Marii Britanii, nu au fost luate în considerare nici proprietăţile coroanei britanice, precum Palatul Buckingham, care are o valoare de 5 milioane de dolari. 

Albert de Monaco deţine un sfert din Rocher, ceea ce reprezintă o mică suprafaţă – Principatul are 202 hectare – dar de mare valoare. 

La Monaco, preţul pe metrul pătrat atinge 41.000 de euro. El deţine, de asemenea, o importantă colecţie de maşini vechi şi casa mamei sale Grace Kelly din Philadelphia. 


loading...
Partenerii noștri