Cei mai buni marcatori all-time din campionatul de fotbal al Germaniei

De când a fost introdusă competiția Bundesliga (prima ligă de fotbal a Germaniei) în 1963-1964, un total de 55 de jucători au reușit să marcheze peste 100 de goluri în cadrul ei.
Filip Stan
08 feb. 2024, 14:59
Cei mai buni marcatori all-time din campionatul de fotbal al Germaniei

Dacă ești pasionat de fotbalul de calitate, îndeosebi de fotbalul german, citește acest articol și vei afla care sunt cei mai prolifici marcatori din Bundesliga din toate timpurile.

1. Gerd Muller (365 de goluri în 427 de meciuri)

Gerd Muller, legenda fotbalului german, conduce detașat ierarhia celor mai prolifici marcatori din Bundesliga, cu un total de 365 de goluri marcate în carieră, un record foarte greu de doborât pentru orice jucător din generațiile actuale și viitoare.

Gerd a fost atacantul lui Bayern Munchen în perioada 1964-1979, echipă pe meciurile căreia poți paria acum și în mediul online, acolo unde poți chiar să încasezi și un bonus fără depunere.

Gerd Muller a jucat 453 de meciuri în toate competițiile pentru cea mai titrată echipă germană.

A câștigat de 4 ori Bundesliga, are tot atâtea Cupe ale Germaniei cu Bayern, 3 Cupe ale Europei, o Cupă a Campionilor Europeni și o Cupă Intercontinentală.

Gerd Muller a fost nominalizat pentru Balonul de Aur în 1970 și a ieșit finalist, iar în 1969 și 1973 a terminat pe locul al treilea în această gală celebră.

2. Robert Lewandowski (312 goluri în 384 de partide jucate)

Lewandoski, în prezent superstarul Barcelonei, a fost un jucător emblematic pentru două echipe de top din Bundesliga: Borussia Dortmund în perioada 2010-2014 și Bayern Munchen în perioada 2014-2022.

Pentru Borussia a marcat 131 de goluri, în timp ce pentru echipa de suflet, Bayern, a înscris de 253 de ori în Bundesliga.

Alături de Borussia a câștigat de două ori campionatul, în 2011 și 2012, Cupa Germaniei în același an 2012 și a ajuns până în finala Champions League un an mai târziu.

Cu Bayern în schimb a fost cu totul altă poveste, câștigând 8 titluri în campionatul german, 3 Cupe ale Germaniei, 5 SuperCupe, Champions League în sezonul 2019-2020, precum și Super Cupa UEFA.

3. Klaus Fischer (268 de goluri în 535 de meciuri)

Fischer a fost un jucător cheie în echipa Germaniei de Vest care a pierdut mondialul cu Italia din anul 1982.

La cluburi, a evoluat la Schalke 04 între anii 1969 și 1981, perioadă în care a marcat 182 de goluri.

Între 1981 și 1984 a jucat la Koln, pentru care a înscris 31 de goluri, iar după ce a plecat de la Koln s-a transferat la Bayern Munchen, acolo unde a punctat de 27 de ori în cele 84 de partide jucate.

A primit premiul pentru golul anului în Bundesliga în 1977, același gol fiind decernat și cu trofeele de golul deceniului și golul secolului.

Nu are campionate câștigate în Germania, marele său regret, însă are două Cupe ale Germaniei, una cu Schalke în 1972 și una cu Koln în 1983.

4. Jupp Heynckes (220 de goluri în 369 de meciuri)

Un alt fotbalist legendar care a intrat în istoria Bundesligii pentru un număr impresionant de goluri marcate în această competiție este atacantul de senzație al Borussiei Monchengladbach.

Jupp Heynckes a evoluat pentru această formație în două perioade distincte, mai întâi între 1963 și 1967, după care a făcut o pauză de 4 ani în care a jucat sub tricoul lui Hannover 96, iar apoi a revenit în 1970 la prima sa echipa, de unde s-a retras 8 ani mai târziu, în plină glorie.

Ca și jucător de club a câștigat trofee doar cu Borussia Monchengladbach: Cupa UEFA în sezonul 1974-1975, Bundesliga de 4 ori în 1971, 1975, 1976 și 1977 și o Cupă a Germaniei în anul 1973.

În 1976 a fost desemnat cel mai bun marcator al Cupei Europene, iar titlul de golgheter în Bundesliga i-a fost înmânat de două ori în carieră, în anii 1974 și 1975.

Pe plan internațional, Jupp a cunoscut succesul, obținând cel mai râvnit trofeu internațional, Cupa Mondială, în anul 1974, având atunci alături o echipa fantastică a Germaniei, pe care a condus-o impecabil din teren.

5. Manfred Burgsmuller (213 goluri în 447 de meciuri jucate)

Burgsmuller a jucat preponderent ca și atacant în cariera sa, deși a avut și perioade în care a evoluat ca mijlocaș.

A jucat pentru mai multe echipe, însă perioada de glorie a cunoscut-o la Borussia Dortmund, echipă la care a venit surprinzător, după un transfer de la Bayern Munchen. A jucat pentru Borussia în perioada 1976-1983, marcând 135 de goluri în 224 de partide.

O altă echipă mare la care a evoluat a fost Werder Bremen, în perioada 1985-1990, retrăgându-se în acel an. Pentru Werder a intrat pe teren în 115 meciuri și a reușit să marcheze doar de 34 de ori în poarta adversarilor.

Ca și trofee, a câștigat Bundesliga o singură dată cu Werder Bremen în sezonul 1987-1988 și are o SuperCupă a Germaniei în același an. Din păcate, a jucat și două finale de Cupă a Germaniei în anii 1989 și 1990, însă le-a pierdut pe ambele.

Deși a fost unul dintre cei mai prolifici marcatori din prima liga germană, a fost chemat la echipa națională a Germaniei de Vest doar de 3 ori, între anii 1977 și 1978, însă nu a reușit să înscrie.

Pe atunci, Germania de Vest avea un atac redutabil și, în ciuda faptului că avea la dispoziție un marcator de elită care se menține și în ziua de azi în top 5 golgheteri din Bundesliga, pare că Manfred Burgsmuller nu a reușit să își găsească locul în primul 11.

Pentru publicul mai tânăr, probabil că o parte dintre jucătorii menționați mai sus sunt prea puțin cunoscuți și nu au fost văzuți în activitate. De aceea continui acest top al celor mai buni marcatori din Bundesliga prezentându-ți și alți jucători ce merită menționați:

  • Claudio Pizzaro (197 de goluri în 490 de meciuri)
  • Ulf Kirsten (181 de goluri în 350 de meciuri)
  • Stefan Kuntz (179 de goluri în 449 de meciuri)
  • Dieter Muller (177 de goluri în 303 meciuri)
  • Klaus Allofs (177 de goluri în 424 de meciuri)
  • Mario Gomez (170 de goluri în 328 de meciuri).

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!