Cei mai frumoşi câini din lume se întrec la Internationl Dog Show de la Satu Mare

Peste 900 de câini din mai bine de 20 de ţări, inclusiv de pe continentul american, vor concura în weekend la International Dog Show, concurs de frumuseţe canină desfăşurat în municipiul Satu Mare.

25 apr. 2014, 08:10
Cei mai frumoşi câini din lume se întrec la Internationl Dog Show de la Satu Mare

Potrivit primarului Dorel Coica, la expoziţie şi-au anunţat participarea proprietarii a peste 900 de câini din 24 de ţări. Pe lângă câinii din Europa vor fi prezente şi patrupede aduse din Statele Unite ale Americii sau din Puerto Rico. Câinii vor fi evaluaţi de către 13 arbitri internaţionali din ţări precum România, Ungaria, Austria, Germania, Ucraina, Rusia, Italia şi Serbia, scrie Agerpres.

În cadrul concursului vor avea loc trei probe, pentru titlul Certificat de aptitudini în campionat au fost înscrişi 713 câini, pentru prima zi a campionatului CACIB – Certificat de aptitudini pentru campionat internaţional de frumuseţe sunt înscrişi 760 de câini iar pentru cea de-a doua 755 de câini. Printre premiile acordate, pe lângă cele de campioni pe rase, se va afla şi titlul de Campion România sau Campion suprem.

Expoziţia este organizată de Asociaţia Chinologică Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Satu Mare.