Cei mai importanţi paşi în păstrarea sănătăţii dinţilor

Sanatatea danturii este mai importanta decat ar crede multe persoane. O igiena precara a dintilor, carierea acestora sau o igiena care lasa de dorit poate conduce la boli intestinale si chiar cancerigene. Pentru a evita aceste pericole, iata cei mai importanti pasi in pastrarea sanatatii dintilor.

29 mart. 2015, 12:58
Cei mai importanţi paşi în păstrarea sănătăţii dinţilor

1. Elimina din meniu dulciurile. Pentru binele dintilor tai, exerseaza putin autocontrol si incearca sa iti mai pui si poftele in cui in ceea ce priveste consumul dulciurilor. Da, sunt bune dar, in exces, vor degrada dintii. Evita pe cat se poate consumul in cantitati mari a tot ceea ce inseamna bomboane, prajituri, ciocolata, produse extrem de bogate in zahar, elementul cel mai periculos pentru dantura.

2. Renunta la bauturile racoritoare carbogazoase. Iti potolesc setea, sunt bune iar senzatia care ti-o dau bulele pe limba e minunata. In acelasi timp insa, sucurile de acest fel sunt la fel de periculoase pentru dinti precum zaharurile, afectandu-i atat din punct de vedere al coloritului cat si al sanatatii. Nimic nu pateaza si ingalbeneste dintii ami mult decat sucurile carbogazoase cu zahar.

Citeşte mai mult pe lyla.ro