Cei mai periculoşi mafioţi italieni s-au refugiat în România. Cosa Nostra are afaceri de miliarde de euro în ţara noastră

Membri ai Cosa Nostra, una dintre cele mai mari organizaţii mafiote din Italia, a ajuns şi în România. Potrivit unui studiu al celor de la Organised Crimes Portfolio, proiect finanțat de Comisia Europeană, mafioţii au afaceri în România de peste 3,5 miliarde de euro.

05 oct. 2016, 05:46
Cei mai periculoşi mafioţi italieni s-au refugiat în România. Cosa Nostra are afaceri de miliarde de euro în ţara noastră

Aproape 20 de mafioți periculoși care au fugit din Italia pentru a se ascunde de dușmani sau procurori au fost depistați în România în ultimul deceniu. Țara noastră a devenit, de altfel, un fel de filială europeană a Cosa Nostra. Pe plaiurile mioritice, mafioții italieni au inițiat afaceri ilegale prin care spălau bani sau chiar aveau fabrici de falsificat euro, dar și afaceri aparent legale, potrivit libertatea.ro. Mai mult, politicieni cu legături mafiote din Italia au încercat inclusiv să vândă arme în România.

Conform unor studii europene, România este statul unde Cosa Nostra are interese de până la 3,6 miliarde de euro, fiind după Italia și Spania, statul cel mai important pentru mafia din peninsula italică. Este vorba de studiul celor de la Organised Crimes Portfolio (OCP), proiect finanțat de Comisia Europeană. Cercetarea relevă că veniturile generate de crima organizată în UE sunt de cel puțin 110 miliarde euro. Din date reiese că România este o destinație favorită pentru mafioții care urmăresc să spele bani, Cosa Nostra având afaceri de 3,6 miliarde de euro.