Cei mai PERICULOŞI TERORIŞTI Al-Qaeda care au fost prinşi în România

Cetățeanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost condamnat la șapte ani închisoare cu executare, fiind acuzat de procurorii DIICOT că a înlesnit intrarea și ieșirea din România a cinci cetățeni irakieni care au săvârșit acte teroriste în favoarea organizației Al Qaeda.

19 ian. 2015, 15:49
Cei mai PERICULOŞI TERORIŞTI Al-Qaeda care au fost prinşi în România

Numele lui Dulaimi Ali Asae Mohamad apare în mai multe anchete ale procurorilor DNA și DIICOT, în calitate de acuzat/inculpat sau de denunțător al unor fapte de corupție, scrie evz.ro.

Cetăţeanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, alias Loay Ali Asae Al Dulaimi, alias Loay Al Karbouly, care a fost declarat indezirabil în România, a fost trimis în judecată, în decembrie 2012, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). DIICOT nota în rechizitoriul irakianului că filiala irakiană a reţelei „Al-Qaeda” intitulată „Al Qaeda Irak – AQI” a fost fondată în anul 2003, de militantul iordanian Abu Musab Al – Zarqawi, iar scopurile iniţiale ale organizaţiei au fost retragerea forţată din Irak a forţelor Coaliţiei internaţionale conduse de SUA, răsturnarea guvernului interimar irakian, asasinarea colaboratorilor forţelor ocupante, marginalizarea populaţiei şiite şi înfrângerea miliţiilor acestora, precum şi stabilirea unui stat islamic.

Procurorii DIICOT susţin în rechizitoriu că în timpul anchetei au au rezultat probe cu privire la faptul că cinci cetăţenii irakieni au fost ajutați de Al Dulaimi să părăsească Irak-ul pentru a ajunge în România.

Omar Farid Ahmed -alias Omar Farid Ahmed Al Uwaid Al Karbouli, alias Amir Hussen Muhmed;
Falah M. Salem- alias Manaf Khalif Asi Sanad Al Karbouli;
Muntasier Kh. Aassi- alias Omar Atla Aod alias Muntasir Klef Aasi Al Karbouli;
Aqeel Mohamed Dhuyab
Omar Kh. Asssey

Potrivit datelor deținute de DIICOT aceștia au fost implicaţi în activităţi de terorism în favoarea entităţii teroriste Al Qaeda Irak – A.Q.I. Totodată au rezultat probe care relevă faptul că Al Dulaimi cunoştea implicarea acestora în activităţi teroriste, ajutându-i să părăsească Republica Irak unde, unii dintre aceştia erau căutaţi pentru săvârşirea unor acte de terorism. Într-o ancheta paralelă a DIICOT, procurorii au fost solicitat date şi informaţii, prin intermediul cererilor de asistenţă judiciară în materie penală, autorităţilor judiciare din Republica Irak, Regatul Haşemit al Iordaniei, Regatul Suediei şi Republica Ungaria.