Cei opt români hoţi de buzunare de la Turnul Eiffel şi Castelul Versailles au fost încarceraţi

Cei opt români suspectaţi de furt din buzunare care vizau turişti la Turnul Eiffel şi Castelul Versailles au fost plasaţi sâmbătă în detenţie, după ce au fost inculpaţi, la Paris, relatează Le Parisien în pagina electronică.

30 mai 2015, 17:36
Cei opt români hoţi de buzunare de la Turnul Eiffel şi Castelul Versailles au fost încarceraţi

Românii, cu vârste cuprinse între 17 şi 47 de ani, au fost inculpaţi pentru furt şi escrocherii în grup organizat, dar şi pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi au fost plasaţi în detenţie.

Arestarea lor, în două hoteluri din Issy-les-Moulineaux şi Meudon, a fost anunţată joi, la o săptămână după ce personalul de la Turnul Eiffel a făcut grevă pentru a denunţa o „recrudescenţă” a furturilor din buzunare. Greva a antrenat închiderea timp de câteva ore a monumentului vizitat anual de peste şapte milioane de turişti, dintre care aproximativ 75% sunt străini.

Anchetatorii au găsit la locul în care au fost operate reţinerile numerar (3.000 de euro), numeroase haine şi accesorii de lux, bilete de intrare şi ghiduri audio pentru Turnu Eiffel şi Castelul Versailles. În plus, anchetatorii dispun de fotografii în care apar bancnote de euro agăţate într-un pom de Crăciun sau exhibate de către suspecţi care se hlizesc.

Hoţii de buzunare se dădeau drept turişti şi acţionau în grupuri de trei-patru. Un complice atrăgea atenţia turistului împingându-l, mimând un fals selfie lângă el sau blocându-i trecerea, în timp ce al doilea complice, escortat de al treilea, fura obiecte de valoare, pe care le preda ulterior altui complice.

„Acest clan familial, foarte discret şi puţin cunoscut serviciilor de poliţie, era deosebit de mobil, acţionând în alte capitale europene turistice, şi efectua numeroase drumuri dus-întors către România”, a explicat o sursă din cadrul poliţiei, adăugând că un hoţ putea să trimită până la 3.000 de euro pe lună în România.