Salvare SPECTACULOASĂ: Cei patru adolescenţi şi antrenorul lor de fotbal au fost evacuaţi din grota thailandeză UPDATE

Scafandrii şi alte servicii de salvare care participă la operaţiunea de scoatere la suprafaţă a adolescenţilor, membri ai unei echipe de fotbal şi a antrenorului lor, rămaşi captivi în grota thailandeză timp de aprocimativ două săptămâni, a avut un final fericit şi spectaculos, care face înconjurul lumii.

10 iul. 2018, 10:01

UPDATE: Echipele Marinei SEAL thailandeze care au participat la evacuarea adolescenţilor şi a antrenorului lor de fotbal, captivi în grotă de aproximativ două săptămâni, şi-au încheiat cu succes operaţiunile de salvare care au fost absolut spectaculoase, încheind astfel o extraordinară operaţiune de salvare care a captivat întreaga lume.

UPDATE: Echipele Seal ale Marinei, responsabile de salvare, spun că toți cei prinși în peșteră au fost scoși afară, finalizând o operațiune de salvare extraordinară și dificilă care a captivat lumea.

UPDATE: Ultimii doi membri ai grupului de jucători de fotbal aflaţi în subteran urmează a fi salvaţi până marţi seara, au informat echipele de salvare.

UPDATE: Surse apropiate serviciilor de salvare au confirmat pentru BBC că TREI persoane au fost aduse la suprafaţă, marţi.

UPDATE: Doi adolescenţi care se apropiaseră de ieşirea din grota Tham Luang au fost scoşi la suprafaţă de echipa de scafandri. Până acum, au fost salvaţi 10 băieţi, din cei 12 rămaşi blocaţi în subteran alături de antrenorul lor.

UPDATE: Încă o maşină de salvare aşteaptă în faţa grotei.  Se pare că doi adolescenţi sunt în apropiere de intrarea în grotă, au informat ziariştii.

UPDATE: O ambulanţă a fost văzută plecând de la grotă. Încă doi copii ar fi fost fost evacuaţi, potrivit ziariştilor care aşteaptă cu emoţie evacuarea captivilor.  

UPDATE: Băieţii ceruseră pâine şi ciocolată şi le-au primit. Duminică, primii patru copii salvaţi au cerut un meniu tradiţional, dar li s-a spus că sistemul lor digestiv nu ar fi fost pregătit să consume aşa ceva, deocamdată.

Scafandrii specialişti şi celelalte echipe de salvare aşteaptă cu nerăbdare scoaterea ultimilor patru adolescenţi şi a antrenorului lor de fotbal, blocaţi în peştera din Nordul Thailandei. 

Operațiunea de găsire şi evacuare a celor cinci persoane care au mai rămas în grotă pare să aibă toate şansele de a se încheia cu bine chiar astăzi.

Primii opt băieți au fost eliberaţi cu succes prin intervenţiile specialiştilor şi au fost internaţi în cel mai apropiat spital din regiune, din oraşul Chiang Ral. 

O ploaie torențială a lovit regiunea luni seara și a continuat până dimineață, dar autoritățile au declarat că pregătirile pentru misiunea de salvare finală nu vor fi împiedicate de această evoluţie. 

„Aţi văzut că plouă şi, probabil, v-aţi îngrijorat. Pregătirile pentru cea de-a treia intervenţie sunt în desfăşurare şi au început chiar de dimineaţă”, a declarat Narongsak Osatanakorn,şeful Centrului de Comandă al Coordonării operaţiuniide salvare a celor patru adolescenţi şi a antrenorului lor de fotbal. 

„Dacă totul va merge bine, vom vedea patru adolescenţi, un medic şi trei membri ai Seals, care vor ieşi afară ” din grotă”, a mai spus acesta.