Cei trei turişti belgieni blocaţi în Munţii Făgăraş au ajuns cu bine la Cabana Negoiu, după mai bine de şapte ore

Cei trei turişti belgieni care au rămas blocaţi într-o zonă periculoasă şi greu accesibilă din Munţii Făgăraş au ajuns cu bine la Cabana Negoiu cu ajutorul salvamontiştilor, după o acţiune de mai bine de şapte ore. Unul dintre ei a suferit o hipotermie uşoară, întrucât în zona în care se aflau stratul de zăpadă are aproape cinci centimetri, iar vremea a fost neprielnică.

07 sept. 2017, 05:22
Cei trei turişti belgieni blocaţi în Munţii Făgăraş au ajuns cu bine la Cabana Negoiu, după mai bine de şapte ore

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a anunţat, joi, că cei trei turişti belgieni care au rămas blocaţi într-o zonă periculoasă şi greu accesibilă din Munţii Făgăraş au ajuns cu bine la Cabana Negoiu.

Operaţiunea de căutare şi salvare a lor a durat mai bine de şapte ore.

Unul dintre turişti a suferit o hipotermie uşoară şi a primit îngrijiri.

În zona în care au fost găsiţi turiştii, stratul de zăpadă măsoară aproximativ patru – cinci centimetri.

Salvamontiştii din Sibiu au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru salvarea a trei turişti belgieni care au rămas blocaţi într-o zonă periculoasă şi greu accesibilă din Munţii Făgăraş.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a anunţat, miercuri seară, că trei turisti belgieni au cerut ajutor după ce au rămas blocaţi în Strunga Dracului din apropierea vârfului Negoiu.

„Traseul urmat de turişti este închis de câţiva ani din cauza instabilităţii stâncilor din zonă”, a declarat Adrian David.

Potrivit acestuia, condiţiile meteorologice sunt total neprielnice, iar la altitudinea respectivă este depus un strat subţire de zăpadă.

Citeşte şi Turişti belgieni, blocaţi într-o zonă periculoasă şi greu accesibilă din Munţii Făgăraş