Cel mai așteptat tranzit al deceniului. După aproape 230 de ani, Pluto se întoarce în Vărsător. Schimbări fără precedent timp de 20 de ani

Unul dintre cele mai așteptate tranzite ale deceniului este Pluto în Vărsător. Pluto intră în Vărsător pe 23 Martie 2023, retrogradează înapoi în Capricorn pe 11 Iunie 2023 și apoi înapoi în Vărsător pe 21 Ianuarie 2024. Pluto părăsește Vărsătorul pe 19 Ianuarie 2044.

21 mart. 2023, 15:02
Cel mai așteptat tranzit al deceniului. După aproape 230 de ani, Pluto se întoarce în Vărsător. Schimbări fără precedent timp de 20 de ani

Sunt 20 de ani de Pluto în Vărsător! Unii dintre noi s-ar putea chiar să se gândească „20 de ani! Voi fi în viață în 2044?”. Și oricât de sumbru ar suna, acesta este exact tipul de întrebare pe care o declanșează de obicei un tranzit Pluto.

Când Pluto intră într-un nou semn (și acest lucru se întâmplă doar o dată la 20 de ani în medie), viața noastră și societatea în ansamblu se schimbă în moduri fără precedent.

Pluto este încă în Capricorn pentru o perioadă, iar unii ar putea spune că este prea devreme pentru a vorbi despre Pluto în Vărsător. Dar poate că acum este cel mai bun moment pentru a vorbi despre Pluto în Vărsător.

Tranzitul recent al lui Saturn și Jupiter prin Vărsător (2020-2023), ne-a oferit o avanpremieră despre Vărsător și despre temele care sunt relevante în lumea de astăzi.

Pluto în Vărsător – Noi, oamenii
Pluto are nevoie de 248 de ani pentru a face înconjurul Soarelui. Ultima dată când Pluto a fost în Vărsător a fost între 1778 și 1798, o perioadă de schimbări masive în întreaga lume.

Constituția americană, considerată încă punctul culminant al democrației, a fost scrisă când Pluto se afla în Vărsător.

Primele trei cuvinte ale Constituției – Noi, oamenii – sunt poate prima expresie modernă a „entității Vărsător”. Această entitate nu este un împărat, un conducător sau un guvern. Exact de asta fugeau coloniștii europeni.

„Noi poporul” – sunt oamenii – o entitate fără lider, o entitate care se autoguvernează și se autoreglează în funcție de interesele și bunăstarea fiecăruia.

În Vărsător, această entitate plurală este cea care are prioritate față de individ.

„Noi, oamenii” este, de asemenea, un memento că reprezentanții poporului – conducători, guvernatori, politicieni și factori de decizie – sunt aici pentru a-și reprezenta și a-și servi cetățenii (un principiu important la care vom reveni în acest articol).

Pluto în Vărsător
Pentru a înțelege Pluto în Vărsător, să ne reamintim ce reprezintă Pluto și Vărsător.

Pluto este ultima planetă din sistemul nostru solar, „frontiera finală” a realității așa cum o cunoaștem. Pluto este poate cea mai misterioasă planetă, pentru că deține cheia necunoscutului, a ceea ce este „cealaltă parte”.

Cuvintele cheie comune asociate cu Pluto sunt: putere, profunzime, transformare, criză, capitulare, rezistență, marile cicluri naturale de naștere, moarte și renaștere.

Pluto este octava superioară a lui Marte. Marte este planeta voinței personale; când luăm măsuri și ne afirmăm, acesta este Marte. Când mergi la magazin, acționezi din energia lui Marte. Nimeni nu-ți poate spune să nu mergi la magazin. Te duci acolo când vrei. Dar dacă primăria decide să închidă magazinul alimentar și să construiască un depozit, nu poți face mare lucru. Desigur, poți încerca să lupți cu primăria sau să semnezi petiții, dar primăria este o forță mai mare decât tine, este suma intereselor personale ale mai multor indivizi.

Horoscop karmic realizat de Camelia Pătrășcanu pentru tot restul anului 2023. Luna Neagră afectează multe zodii
În mod similar, Pluto este dimensiunea colectivă a lui Marte, deci este suma tuturor voințelor tuturor indivizilor, este însăși forța vieții.
Pluto este puterea naturii. Când voința noastră personală (Marte) este aliniată cu voința colectivă (Pluto), totul este în regulă… dar când nu este, această „voință colectivă” pur și simplu ne va zdrobi voința personală.

Într-adevăr, când lovește, simțim adesea că nu avem niciun cuvânt de spus și că suntem la cheremul unor puteri mai mari decât noi înșine.

Cu Pluto, secretul nu este să lupți mai puternic, deoarece aceasta este o bătălie pe care nu o poți câștiga, ci să capitulezi și să ai încredere în funcționarea universului.

În același timp, lui Pluto nu-i plac slăbiciunile.
Așadar, dacă tu crezi că a nu face nimic și „a merge cu fluxul” este o modalitate bună de a-l face pe Pluto fericit, gândește-te din nou. Pluto vrea să devii mai puternic și să lupți dacă este necesar… dar Pluto vrea să știi și când să renunți.

Pluto este un fel de Marte dar ceva mai strategic, gândește pe termen lung și înțelege cum funcționează societatea. Politicienii, oamenii de afaceri, strategii, psihologii au adesea un Pluto puternic în diagrama lor și tocmai capacitatea lor de a canaliza forța brută a lui Marte în proiecte complexe pe termen lung este cea care îi face să aibă succes.

Rolul lui Pluto este de a menține motorul universului în funcțiune, eliminând ceea ce nu mai poate susține viața. Dacă ceva este putrezit, Pluto îl va elimina, pentru a lăsa spațiu pentru o creștere sănătoasă.

Să știi ce este putred este un lucru bun.
Dacă dintele tău putrezește, mergi la dentist și rezolvi problema… și îți salvezi ceilalți dinți. Dacă vrei ca arborele tău să crească sănătos, tunde ramurile moarte.

La nivel personal, Pluto te ajută să elimini ceea ce nu mai funcționează în viața ta, ajutându-te să construiești capacitatea de adaptare și putere personală adevărată – o putere personală bazată pe o înțelegere profundă a ta și a lumii din jurul tău.

La nivel de societate, Pluto va elimina ceea ce este corupt și putrezit, astfel încât societatea să poată crește mai puternică și mai echipată pentru a rezista în condiții dificile.

Cum rămâne cu Vărsătorul?
Vărsătorul este un semn de aer și știm că semnele de aer sunt preocupate de comunicare și intelect. Dacă Gemenii reprezintă comunicarea noastră internă, Balanța, comunicarea unu-la-unu, – Vărsătorul este un semn colectiv, deci guvernează comunicarea unu-la-mulți și mulți-la-mulți. De aceea internetul și rețelele sociale sunt conduse de Vărsător! Vărsătorul vrea să aducă lumina cunoașterii cât mai multor oameni.

„Comunicarea” nu este doar comunicare verbală, ci, în general, „distribuirea” gândurilor, cuvintelor, energiei, oamenilor, resurselor. Este interesant că în corpul uman, Vărsătorul conduce sistemul circulator. Vărsătorul se asigură că informațiile, resursele, energia sunt distribuite și împărtășite acolo unde sunt necesare.

Horoscop primăvară. Cinci zodii care au norocul vieții în următoarele 3 luni. Va fi cea mai bună perioadă din an pentru ele
Știm cu toții că Vărsătorul guvernează prietenii și grupurile de oameni.
Dar nu numai atât. Organizațiile, comitetele, infrastructura și consiliile sunt toate Vărsător. Târguri, de la piețele micilor fermieri la piețe de ditribuție on-line, bursa de valori – cea mai mare piață din lume – sunt sub energia Vărsătorului.

Deoarece Vărsătorul conduce grupuri de oameni, iar societatea este un grup mare de oameni, noi spunem că Vărsătorul conduce societatea ca întreg. Societatea este o sumă a tuturor indivizilor, plus toate interacțiunile multiple dintre acești oameni. Societatea este cel mai complex sistem Vărsător.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.