Cel mai bun elev din lume la Astronomie şi Astrofizica este român

Brăileanul Denis Turcu a reușit să scrie istorie, alături de alți patru colegi din România, reprezentând cu succes țara noastră la cea de-a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Volos, Grecia, în perioadă 27 iulie- 5 august 2013.

26 mart. 2014, 13:52
Cel mai bun elev din lume la Astronomie şi Astrofizica este român

Echipa din Romania a obtinut cel mai bun rezultat dintre cele obtinute la toate editiile acestei competitii, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz. O medalie de Aur a fost cucerita de Denis, el situandu-se chiar pe prima pozitie in clasament.

Denis Turcu a fost elev al Colegiului ”Nicolae Balcescu” din Braila. A plecat la Liceul International de Informatica din Bucuresti in clasa a IX-a, primind din partea scolii internationale private bursa completa, potrivit infobraila.ro.

In trei ani a obtinut numeroase premii la diferite concursuri la care a luat parte, insa cea mai importanta a fost performanta obtinuta la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica.

Denis a fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de ”Teoria numerelor” la scoala de vara de la Universitatea Standford, costurile fiind suportate in proportie de 90 la suta de universitate.

Vezi aici un INTERVIU cu Denis Turcu