Cel mai bun prieten al omului, detector de minciuni? Află ce spun specialiştii

O scanare a creierului cainelui realizata de un grup de cercetatori din Ungaria a venit cu raspunsul la o intrebare controversate: „Pot intelege cainii ceea ce le spunem si pot face diferenta dintre onestitate si minciuna?"

06 sept. 2016, 20:28
Cel mai bun prieten al omului, detector de minciuni? Află ce spun specialiştii

Potrivit unui studiu aparut in Science, cainii pot intelege vocabularul uman – ba chiar mai mult sunt capabili sa judece tonul vocii. Cainii, ca si oamenii, au doua emisfere ale creierului. Ei utilizeaza emisfera stanga pentru a procesa cuvintele in vreme ce emisfera dreapta este folosita pentru a analiza tonul vocii. Asta inseamna ca patrupedul stie daca spui adevarul sau daca minti – doar ascultand cuvintele si fiind atenti la tonul folosit.

Simpla rostire, „Ce catel cuminte” in comparatie cu „Ce catel cuminte!” cainele te crede sau nu in functie de modul de rostire a lor. Caini ca si oamenii sunt interesati de laudele adevarate, vor sa vada ca intre ton si actiune nu exista diferente.

Conducatorul studiului, Attila Andics, de la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta sustine: „cainii folosesc in mod similar mecanismele creierului ca si oamenii” in modul in care proceseaza ce li se spune.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...