Cel mai bun remediu pentru fumători

Dacă ești fumător și cauți un tratament naturist care să te ajute să combați acest viciu, avem vești bune. Remediul din acest articol este benefic atât pentru tine cât și pentru cei care vor să își detoxifice organismul.

05 mai 2017, 06:18
Cel mai bun remediu pentru fumători

Iată despre ce este vorba:

Pentru a scăpa de toxinele acumulate în organism ai nevoie doar de o nucă uscată și de puțină apă.
Ceaiul din coji de nuci reglează tensiunea arterială

Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai din coajă de nucă. Atenție, coaja trebuie să fie lemnoasă și nu verde. Acest ceai se consumă pe parcursul întregii zile iar pentru a-l prepara ai nevoie de 300 ml de apă în care să adaugi o mână de coji de nucă. Le pui într-un ibric pe care îl pui apoi la foc mic să fiarbă până când apa scade și mai rămân cam 200 ml de apă.

Apoi ia ibricul de pe aragaz lasă-l să se răcească și poți să îl consumi. Ideal ar fi să îl consumi atât dimineața cât și seara. În cazul în care nu îți place gustul poți să adaugi puțină miere numai după ce s-a răcit.
Cura de 30 de zile care-ți curăță organismul

Dacă vei consuma acest ceai timp de 30 de zile, te va ajuta să elimini toate toxinele acumulate de a lungul vremii în organism. Mai ales este util pentru a curăță plămânii în cazul în care ești fumător și nu numai.

Beneficiile lui cuprinde și faptul că este util în curățarea arterelor, ajutând foarte mult circulația sangvină. Astfel ajută la reglarea tensiunii arteriale.

În cazul în care ai răcit acest ceai te poate ajuta să scapi mai ușor de tuse. Pentru a obține acest efect este indicat ca în acest caz să consumi ceaiul cald și să faci și gargară cu el. Poți să adaugi și un pic de zeamă de lămâie pentru a te bucura și de vitamica C pe care aceasta o conține.
Cum tratezi dependența de nicotină?

În cazul în care fumatul este asociat cu ideea de pauză la locul de muncă sau cu ieșirile cu prietenii este un pic cam greu să treci peste acest tabiet însă nu este imposibil.

Cu timpul, creierul se va obișnui să facă o pauză fără să apeleze la nicotină. Totul constă în înlocuirea țigărilor cu un aliment sănătos, sau și mai bine cu o plimbarea sau un set de exerciții.

Astfel printre alimentele care te ajută să te lași de fumat se numără:

Consumul de fructe şi legume

Potrivit unui studiu efectuat pe 1.000 de voluntari fumători s-a constatat că cei care consumau mai multe fructe şi legume simţeau o nevoie mai redusă de a fuma. Astfel cercetătorii de la o universitate din New York unde a fost efectuat studiul au anunțat că timp de 14 luni fumătorii au redus considerabil numărul de țigări fumate, crescând porțiile de fructe și legume consumate.

Sucurile de citrice

Cel puţin două pahare cu suc de portocale sau de grapefruit pe zi, pare a fi un remediu numai bun de încercat. Mai ales că există o relaţie între consumul de nicotină, intoxicaţia cronică pe care o au fumătorii şi nivelul vitaminei C. La fumători vitamina C este mult mai redusă. Crescând consumul ei există posibilitatea ca tu să fumezi mai puțin.

Consumul de lactate

O țigară înmuiată în lapte şi apoi uscată va avea un gust atât de rău, încât te vei gândi de două ori înainte să o aprinzi pe următoarea. Cel mai bine ar fi ca acest lucru să fie făcut în absența ta pentru a nu fi tentat să ceri de la altcineva.

Află care sunt ceaiurile care te ajută să te lași de fumat pe clicksanatate.ro.