Cel mai bun remediu pentru sănătatea creierului

Potrivit mai multor studii recente, un pahar de suc de sfeclă roșie băut pe zi are capacitatea de a crește fluxul de sânge către creier. Mulți oameni includ această legumă în rețete, deoarece are nenumărate beneficii pentru sănătate.   

04 iul. 2017, 08:23
Cel mai bun remediu pentru sănătatea creierului

Dacă o consumi, sfecla roșie poate deveni aliatul sănătății tale. Leguma este foarte bună în reducerea stresului cronic și a inflamației. În plus, previne ateroscleroza, hipertensiunea arterială, demența și alte boli degenerative.

Sucul de sfeclă roșie: cel mai bun remediu pentru sănătatea creierului

Creierul are nevoie de glucoză pentru energie. Sfecla roșie, precum și usturoiul sau spacul, conține o cantitate mare de nitrați. Aceste sustanțe nutritive au capacitatea de a stimula fluxul sangvin, crescând nivelul de oxigenare. Datorită nitraților prezenți în sfeclă, este redus riscul de accident vascular cerebral. Include în alimentație sfecla roșie, sub orice formă – crudă, fiartă sau suc. 

Cum prepari sucul de sfeclă roșie care previne bolile degenerative:

–    3 sfecle roșii

–    2 morcovi

–    ¼ varză roșie

–    sucul de la 7 bucăți de portocală/mandarină

–    2 căni apă

Mod de preparare:

Spală sfeclele și morcovii. Cură legume de coajă, taie-le în bucăți mici, iar varza roșie o toci mărunt. Pune sfecla, morcovul și varza în storcătorul de suc sa în blender. Procesează câteva minute până obții sucul de legume, pe care-l torni într-o cană mai mare. Combină băutura cu sucul de portocală/mandarină și cele două cești de apă și apoi amestecă cu o lingură.

Se bea pe parcursul zilei. Prima jumătate la micul dejun și cea de a doua la prânz. Dacă vrei, în timpul săptămânii, poți amesteca suc de sfeclă și puțină apă. În acest fel, beneficiezi de proprietățile legumei rapid și ușor. 

Sucul de sfeclă roșie crește rezistența fizică