Cel mai bun rezultat la Olimpiada Internaţională de Chimie: Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi o medalie de argint la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi, Georgia.

01 aug. 2016, 13:47
Cel mai bun rezultat la Olimpiada Internaţională de Chimie: Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint

Rezultatul, cel mai bun din istoria participării româneşti la această competiţie, plasează România pe locul I in Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (75), potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), premiat cu „argint” în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi). De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.  

La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.

CITEŞTE ŞI: Profesor din Iaşi care a pregătit zeci de olimpici: Sistemul nu încurajează excelenţa