Cel mai căutat interlop român, adus în ţară. Este unul din locotenenţii lui Clămparu şi a fost prins în Franţa UPDATE

Marius Crăciun, un temut interlop a fost adus în ţară, în noaptea de miercuri spre joi. Unul dintre locotenenţii lui Ioan Clămparu, poreclit Stripăru a fost prins în Franţa. El fusese dat în urmărire prin Interpol din luna septembrie, când a fugit din ţară.

06 nov. 2019, 20:52

UPDATE: Un interlop periculos, care a adunat 37 de ani de închisoare în România, a fost adus sub pază extremă la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Fost om de încredre al temutului clan Clămparu, a fugit din țară înainte să fie arestat într-o anchetă de trafic de droguri și a fost găsit tocmai în Franța. 

„În urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile judiciare din Franța, polițiști din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat, la data de 6 noiembrie a.c., o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 34 ani, din județul Sibiu”, arată un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Marius Crăciun, alias Stripăru, a fugit din România cu câteva zile înainte ca judecătorii să îi schimbe măsura preventivă din control judiciar în arest preventiv. El a fost însă prins de polițiștii francezi și încarcerat la Lyon.

Marius Crăciun este judecat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, iar din aprilie de când a fost acuzat, a trecut prin mai multe măsuri preventive- de la control judiciar la arest preventiv şi arest la domiciliu. Procurorii DIICOT ceruseră arestul preventiv din nou, iar în data de 4 septembrie judecătorii au admis cererea. Marius Crăciun a dispărut însă, astfel că a fost dat în urmărire națională și internațională.

Marius Crăciun, cunoscut ca fiind unul din locotenenții lui ion Clămparu. Între altele, a fost arestat în Spania, unde fugise cu o identitate falsă pentru că în România se afla sub control judiciar după o tâlhărie. La finalul lunii aprilie Striperu a ajuns în arestul IPJ după ce a fost acuzat de trafic de droguri, împreună cu mai multe persoane. Crăciun a contestat măsura la Curtea de Apel Alba, unde a obținut eliberarea sub control judiciar, după ce s-a plâns că în timp ce era transportat în fața judecătorilor s-a lovit la cap în duba poliției.