Cel mai fotogenic loc din Timișoara l-a lăsat cu gura căscată pe un turist german. „Am văzut poze. E unic”

Un turist german a rămas uluit atunci când a ajuns în cel mai fotogenic loc din orașul Timișoara. Este vorba despre o stradă acoperită cu o mie de umbrele colorate care îi atrage ca un magnet atât pe turiști, cât și pe localnici.

12 mai 2023, 23:52
Cel mai fotogenic loc din Timișoara l-a lăsat cu gura căscată pe un turist german. „Am văzut poze. E unic”
Cel mai fotogenic loc din Timișoara l-a lăsat cu gura căscată pe un turist german. "Am văzut poze. E unic"

Cel mai fotogenic loc din Timișoara l-a lăsat cu gura căscată pe un turist german. Pietonala acoperită cu umbrelele viu colorate care face legătura între două piețe din centrul istoric al Timișoarei este, de câțiva ani, cel mai fotografiat loc din oraș.

Citește și Ce traseu are un bagaj la aeroport, până ajunge în cală. Un turist a filmat totul

Cel mai fotogenic loc din Timișoara l-a lăsat cu gura căscată pe un turist german

Umbrelele verzi, albastre, roz, galbene sau portocalii, în nuanţe vii şi intense, sunt pata de culoare de pe strada Alba Iulia din Timişoara, care în prezent, cea mai aglomerată pietonală, care face legătura între Piaţa Victoriei şi Piaţa Libertăţii.

Strada cu acoperișul vesel și colorat îi atrage ca un magnet pe turiștii care vin în Timișoara.

”Am văzut poze cu străzi similare, dar nu pe o stradă atât de lungă. E unic”, a spus un turist german la Observator. 

Cele o mie de umbrele au fost montate prima în urmă cu șapte ani, la iniţiativa unui ONG din oraş și pentru că s-au bucurat de un succes uriaș, acestea au fost remontate în fiecare an.

România, promovată turistic de influenceri străini

Influencerii străini care vor promova turismul românesc în reviste și publicații din străinătate vor încasa 10 milioane de euro din partea statului român.

Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedus, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, că a fost încheiat contractul de promovare culturală de circa 10 milioane de euro prin care vor fi aduşi influenceri străini în țara noastră. Aceștia vor promova România ca destinaţie culturală în reviste şi publicaţii din străinătate.

„Este proiectul nostru România Atractivă, cel mai mare proiect de restaurare şi punere în valoare a patrimoniului cultural al României, din care restaurăm 240 de obiective şi promovăm alte 700.

Am semnat şi contractul de promovare în valoare de aproape 10 de milioane de euro, este cel mai mare proiect de promovare culturală a României şi pe lângă realitate vizuală, pe lângă prezentarea vizuală în mod interactiv al acestor situri, vrem ca şi National Geographic şi toate publicaţiile de marcă din Europa şi nu numai să scrie despre ce avem noi aici în ţară şi ce avem aici în Satu Mare. Motiv pentru care vom aduce inclusiv influenceri din străinătate ca să scrie despre noi, pentru că noi ştim că avem aceste valori extraordinare, dar altcineva nu va şti decât dacă se vorbeşte despre acest lucru”, a declarat Csilla Hegedus.

Proiectul prevede promovarea mai multor obiective culturale şi turistice din România în străinătate.

Citește și Fiul lui Adrian Năstase îşi face hotel în Poiana Braşov. Mihnea Năstase mai deţine un complex turistic pe plaja de la Corbu