Cel mai gras om din lume s-a vindecat de COVID-19. Ajunsese la 595 KG şi suferea de multiple COMORBIDITĂŢI

Juan Pedro Franco, un mexican în vârstă de 36 de ani desemnat "cel mai gras om din lume" de Guinness Records în 2017, a reușit să învingă Covid-19, după ce a contractat virusul în urmă cu o lună.

25 sept. 2020, 04:40
Cel mai gras om din lume s-a vindecat de COVID-19. Ajunsese la 595 KG şi suferea de multiple COMORBIDITĂŢI

Juan Pedro Franco cântărea 595 de kilograme în 2017. Acum cântărește 208 de kilograme, iar afecțiunile asociate obezității (diabet, hipertensiune arterială și boli pulmonare obstructive cronice) au reprezentat o piedică în lupta cu virusul.

„A fost complicat pentru că este o boală foarte agresivă și am fost expus riscului. Am avut dureri de cap, dureri musculare, febră și insuficiență respiratorie”, a declarat mexicanul.

Putin promovează vaccinul rusesc împotriva COVID-19. Cui vrea să-l ofere GRATUIT. „S-a dovedit fiabil, sigur şi eficient”

Juan Pedro Franco crede că tratamentele complexe la care a fost supus pentru a scădea în greutate și cele trei intervenții chirurgicale l-au ajutat să facă față bolii, deoarece diabetul și hipertensiunea de care suferă sunt acum sub control. Înainte de aceste operații, Juan Pedro își petrecea cea mai mare parte a timpului în pat, deoarece greutatea îl împiedica să se miște. El a fost îngrijit de mama sa, dar aceasta a murit cu Covid-19, la vârsta de 66 de ani.