Cel mai luminos TÂRG de CRĂCIUN din ţară. Sibiul a îmbrăcat vineri hainele de sărbătoare VIDEO

Sibiul intră cu pași repezi în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Cel mai frumos şi luminos Târg de Crăciun din România a fost inaugurat, vineri 17 noiembrie, în Piața Mare.

17 nov. 2017, 17:27

Cea de-a 11-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a fost inaugurat în 17 noiembrie, ora 19.00. Această ediție reunește peste 90 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și atracții numeroase pentru copii. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară, scrie oradesibiu.ro.

La fel ca în fiecare an, va avea loc un concert. Anul acesta va fi unul de nai, cu Radu Nechifor, iar invitata sa este Ozana Barabancea.

„În prima ediție din 2007 am avut un concert de nai. Acum, după 10 ani, vrem să implementăm o tradiție, ca primul concert să fie unul de acest fel. Va fi muzică cu teme de Crăciun, cu elemente moderne”, a precizat Andrei Drăgan, managerul evenimentului.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este deschis în perioada 17.11.2017 – 03.01.2018 zilnic, între orele 10:00-22:00.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 4000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor „operă de artă” și vor primi diplome de „calificare” și vor primi și câte o fotografie de grup. Costul unui atelier este de 20 lei/copil, plata făcându-se la „Atelierul lui Moș Crăciun”, în Piața Mare, la Târgul de Crăciun din Sibiu.

De asemenea, va fi deschis Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment. Şi proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism. Programul Cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu, Colours of Christmas, este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Vezi şi alte Târguri de Craciun în România în 2017