Cel mai mare avion din lume a efectuat primul său zbor. Imagini pentru istorie VIDEO

"Echipa Stratolaunch a trecut de o piatră de hotar istorică", a declarat Thomas Zurbuchen de la Direcția Misiunilor Științifice ale NASA, o dată cu primul zbor efectuat de cel mai mare avion din lume.

13 apr. 2019, 16:40
Cel mai mare avion din lume a efectuat primul său zbor. Imagini pentru istorie VIDEO

După câțiva ani de dezvoltare și diverse teste, Stratolaunch, cea mai mare aeronavă din lume, a zburat pentru prima dată pe 12 aprilie, în deșertul Mojave (California, SUA). Avionul este dotat cu şase motoare turbopropulsate, iar evenimentul de vineri a fost urmărit de o mulţime de jurnalişti, fotografi şi experţi.

Fotograful aerospaţial Jack Beyer a declarat entuziast în media locală: „Este cel mai mare avion din lume, este atât de mare, încât nu ar trebui să poată zbura„.

Stratolaunch este destinat transportului și lansării rachetelor purtătoare în orbita Pământului. El promite să le ofere militarilor, companiilor private și NASA o modalitate mai economică de a ajunge în spațiu.

Aeronava are două fuselaje duble de 72 de metri, asamblate din două vechi Boeing 747 ale companiei United Airlines și are o anvergură a aripilor de 117 metri. Avionul are o suprafață echivalentă cu un teren de fotbal.