Cel mai mare CUTREMUR din lume a ras totul de pe faţa Pământului. Nu se cunoaşte numărul exact al victimelor

Cutremurul din Valvidia, sau Marele Cutremur din Chile, cum a mai fost denumit, a fost fără îndoială cel mai puternic cutremur din lume măsurat şi înregistrat cu mijloace ştiinţifice. Seismul a avut loc în data de 22 mai 1960, şi a atins nu mai puţin de 9,5 grade pe scala Richter. Pe lângă forţa sa extraordinară, cutremurul a durat aproximativ 10 minute.

23 ian. 2015, 14:58

Marele Cutremur din Chile, produs pe 22 mai 1960, a fost cel mai mare puternic seism înregistrat vreodată, cu o magnitudine de 9,5 grade pe scara Richter şi o durată de 10 minute.

A avut loc la inceputul dupa-amiezii si valul tsunami rezultat a afectat coastele sudice chiliene, Argentina, Hawaii, Filipinele, Noua Zeelanda si Insulele Aleutine, in largul Peninsulei Alaska.

Citeşte şi: PERICOL MAJOR pentru România. Ne paşte un CUTREMUR MARE. Raed Arafat ne învaţă MĂSURILE de URGENŢĂ

Potrivit descopera.ro, epicentrul cutremurului a fost lângă Lumaco, adică la circa 570 kilometri sud de capitala Santiago, cel mai afectat oraş fiind Valvidia. Seismul a provocat valuri de tsunami înalte de 25 de metri, care au măturat ţărmurile chiliene. Unda de şoc propagată de acest cutremur în Oceanul Pacific a creat valuri care au atins 10 metri pe ţărmurile Japoniei şi Insulelor Hawaii.

Nu se cunoaşte nici acum numărul exact al victimelor umane, căci United States Geologial Survey a estimat între 2.231-5.700 morţi. Din fericire, cel mai mare cutremur din lume a avut loc într-o zonă relativ puţin populată, însă pagubele create s-au ridicat la suma de 6,38 miliarde dolari.

Citeşte şi: Şeful seismologilor, predicţie uluitoare pentru 2015: VOM AVEA CUTREMURE de peste 4 în fiecare lună