Cel mai mare eveniment al comunității LGBTQ din Marea Britanie, parada Pride, a fost anulat. Primarul din Londra: „Sper să ne reunim pe străzi încă o dată în solidaritate și sărbătoare”

Parada Pride din Londra, cel mai mare festival al comunității LGBTQ din Marea Britanie, a fost anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

06 aug. 2021, 17:52
Cel mai mare eveniment al comunității LGBTQ din Marea Britanie, parada Pride, a fost anulat. Primarul din Londra: „Sper să ne reunim pe străzi încă o dată în solidaritate și sărbătoare”

Parada Pride din Londra, cel mai mare eveniment din Marea Britanie care celebrează comunitatea LGBTQ, a fost anulată pentru al doilea an la rând din cauza  legislației cu privire la desfășurarea evenimentelor la scară largă, în contextul pandemiei de Covid19.

Parada Pride ce are loc în capitala Marii Britanii, în fiecare vară, a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei.

Evenimentul, care atrage sute de mii de oameni, urma să aibă loc pe 11 septembrie, anul acesta, însă organizatorii au fost nevoiți să-l anuleze.

Într-un clip postat pe YouTube, Christopher Joell-Deshields, directorul executiv, care conduce echipa Pride din Londra, a declarat:

„Covid-19 ne-a afectat pe toți și a schimbat modul în care ne trăim viața și ne întâlnim în comunitățile noastre.

„Parada Pride ca toate celelalte evenimente publice majore, s-a confruntat cu nenumărate provocări în ceea ce privește organizarea în siguranță a unuia dintre cele mai mari evenimente din capitală. Sunt întristat să anunț că Pride nu avea loc în acest an, în Londra.

Organizarea paradei în condițiile actuale ar fi însemnat ar fi însemnat pierderea pierderea sentimentului de comunitate și reducerea evenimentului la doar două sau trei defilări împrăștiate în centrul Londrei cu bilete limitate. Acest lucru este împotriva a tot ceea ce dorim să fie Pride în Londra. Cum trebuie să le spunem unor oameni că au bilete, iar altora nu?”Echipa și eu suntem de acord că sănătatea publică și bunăstarea sunt prioritatea noastră principală”, a adăugat el.

„Deși evenimentul nostru din 2021 nu va continua, voluntarii Pride din Londra nu vor înceta să lucreze pentru a ne consolida angajamentul față de comunitățile LGBT + pentru a ne atinge obiectivele cu privire la diversitate, incluziune și gestionarea problemelor care contează pentru noi toți.”

Parada Pride: Cerem guvernului britanic să declare anul 2022 un an LBTQ

Dl Joell-Deshields a declarat că echipa planifică o întoarcere pe străzile Londrei în 2022, pentru a comemora 50 de ani de la prima paradă LBTQ în Marea Britanie.

„Întrucât putem continua să solicităm vizibilitate, unitate și egalitate stranie, cerem guvernului britanic să declare anul 2022 un an LBTQ. Mulțumesc voluntarilor, organizațiilor și agențiilor care au lucrat din greu în ultimele 15 luni. Și, de asemenea, așteptăm cu nerăbdare să mărșăluim și să ne împărtășim vocile fără scuze. Aveți cel mai profund respect al meu și dragostea comunității noastre. Vă rugăm să susțineți locurile, spațiile, artiștii și spectacolele comunității LGBTQ . ”, a declarat Dl Joell-Deshields.

În 2020, sărbătorile Pride au fost mutate online pe fondul pandemiei coronavirusului, în timp ce mici grupuri de oameni au ieșit pe străzile din Londra.

Primarul Londrei Sadiq Khan a spus că regretă faptul că parada Pride a trebuit anulată și anul acesta.

„Regret profund că pentru al doilea an consecutiv nu ne vom putea uni pe străzile Londrei pentru Pride. Deși orașul nostru continuă să se deschidă, trebuie totuși să fim prudenți cu privire la răspândirea Covid-19 și este de înțeles de ce comitetul Pride din Londra a luat această decizie. Sper cu adevărat că anul viitor vom reuși să ne reunim pe străzile noastre încă o dată în solidaritate și sărbătoare.”, a declarat primarul Londrei, potrivit iNews.