Cel mai mare trust de presă a rămas fără ziarişti. Ce s-a întâmplat

Cel mai mare trust media din Maramureș, Emaramureș, a rămas fără ziariști, emisia postului de televiziune și a celui de radio fiind suspendată, în timp ce site-ul de știri emaramures.ro nu a fost actualizat de luni de la amiază. Surse din cadrul trustului au declarat pentru VoceaTransilvaniei.ro că toți ziariștii de la Emaramureș și-au dat demisia în bloc, în semn de protest față de neplata salariilor de mai multe luni.

27 oct. 2015, 14:25
Cel mai mare trust de presă a rămas fără ziarişti. Ce s-a întâmplat

Pe piață au apărut și zvonuri potrivit cărora trustul ar fi fost vândut, însă proprietarul infirmă această ipoteză, scrie voceatransilvaniei.ro. Cristian Span, proprietarul trustului Emaramureș, a declarat că postul de televiziune nu este închis, ci se află în revizie tehnică. Span a declarat că decizia suspendării postului TV, a postului de radio și a site-ului emaramures.ro are ca și cauză o problemă legată de angajați.

Citeşte şi Trei ziarişti spanioli au fost daţi dispăruţi în Siria

„Emaramureș are în continuare același proprietar. Am avut o problemă de personal, am luat decizia de a intra în revizie tehnică, pentru că oricum trebuia să intre de o bună perioadă, în vederea unor modificări tehnice. Vizavi de site, am luat decizia conservării lui, până în momentul în care vom angaja alți oameni care să se ocupe de el. Dar modificări la nivel de acționariat nu există și nici nu vor exista. Nu am nici cea mai mica intenție de a vinde Emaramureș. Îmi aparține. De la început, de când l-am preluat, nu au fost modificări de acționariat”, a declarat Cristian Span. 

Acesta a lăsat să se înțeleagă că trustul își va relua activitatea într-un timp cât mai scurt.

„În viața oricărei societăți există sincope la un anumit moment, pe care încercăm să le depășim cât de repede”, a mai spus Span.

Citeşte şi Ziarişti apropiaţi unui oponent religios al preşedintelui Turciei, ARESTAŢI

Pe reţelele de socializare au circulat luni seara mai multe postări legate de demisiile de la Emaramureş, dar au fost şterse ulterior. Surse din cadrul trustului declară că echipa formată din aproximativ 30 de ziariști va continua cu un proiect separat de Emaramureş.