Cel mai nonconformist primar. Povestea realizatoarei MTV care va conduce primăria Petriş

Irina Onescu, o fostă producătoare a televiziunii MTV, a câştigat primăria unei comune din Arad cu doar trei voturi în plus faţă de principalul său contracandidat.

11 iun. 2016, 16:03
Cel mai nonconformist primar. Povestea realizatoarei MTV care va conduce primăria Petriş

Noul primar al comunei Petriş are doar 31 de ani şi este cu siguranţă cel mai nonconformist din judeţ. A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea MTV Passport, iar ulterior a organizat în ţară festivaluri de muzică.

Irina Onescu s-a născut şi a crescut în Bucureşti, unde a învăţat la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, iar ulterior a urmat Facultatea de Jurnalism şi ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. În 2008, la doar 23 de ani, şi-a luat inima în dinţi a început o afacere pe cont propriu. Şi-a înfiinţat o firma de producţie audio-video, realizând pentru postul MTV România o mini serie intitulată MTV Passport. A călătorit prin lume, dar după câţiva ani a lăsat cariera şi agitaţia din Capitală pentru a se stabili în satul Petriş din Arad. 

Irina Onescu a decis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv, care a schimbat-o foarte mult. „Am avut prieteni care se aflau acolo şi au scăpat cu zile, dar şi prieteni care nu au mai ieşit la lumină. Pentru prima dată, corupţia făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoşi şi rebeli, în rândul apropiaţilor. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă şi distrugătoare”, spune tânăra.

A ales să candideze independentă, pentru că „dependenţa este prin definiţie nocivă, iar la sat doctrina de partid este egală cu zero. În comunităţile mici, oamenii (…) aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”, spune tânăra, care şi-a făcut campania mergând la fiecare poartă, discutând cu oamenii, dar promovându-se şi pe reţelele de socializare.

A câştigat alegerile la limită. Doar trei voturi a avut în plus faţă de principalul concurent, Petru Gherman. A obţinut 207 voturi, iar Gherman a avut 204.

Noul edil îşi doreşte să îmbunătăţească radical infrastructura comunei, pentru a atrage investiţii străine. Spune că va depune cât mai multe proiecte pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile, considerând că este şansa cea mai mare pentru cele şase sate de care trebuie să se îngrijească: Petriş, Ilteu, Selişte, Corbeşti, Roşia-Nouă şi Obârşia, scrie aradon.