Cel mai nou stat pe harta Europei. Regatul Enclava, locul unde nu există niciun impozit

Bizareriile geografice rezultate după divizarea fostei Iugoslavii au dat naştere unor idei năstruşnice, iar la câteva săptămâni de la proclamarea Republicii libere Liberland, polonezii revendică şi ei un micro-stat, la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia: Regatul Enclava.

15 mai 2015, 20:00
Cel mai nou stat pe harta Europei. Regatul Enclava, locul unde nu există niciun impozit

Regatul Enclava abia dacă este mai mare decât o sală de şedinţe. Are 100 de metri pătraţi şi se află pe un teren pe care nu-l revendică nici Croaţia, nici Slovenia, după cum susţine purtătorul de cuvânt al noului stat, Piotr Wawrzynkiewicz.

Citeşte şi Republica Liberland: Noul PARADIS FISCAL are 7 kilometri pătraţi, iar impozitele sunt FACULTATIVE

Divizarea fostei Iugoslavii în şapte state noi, în 1991, a favorizat apariţia unor astfel de „terrae nullius”, teritorii apatride, iar noul Regat Enclava ocupă un astfel de spaţiu, la 50 km vest de Zagreb, în apropierea localităţii slovene Metlika. Wawrzynkiewicz afirmă că a descoperit terenul împreună cu nişte prieteni, după care s-a născut ideea creării unei ţări în care „toată lumea, indiferent de culoarea pileii, religie şi naţionalitate, îşi poate exprima opiniile, studia gratuit şi câştiga bani fără să plătească impozite„.

Crearea Regatului Enclava, care nu a fost recunocut până acum de niciun alt stat, vine la doar câteva săptămâni de la crearea de către un ceh a Republicii Liberland, pe un teren de şapte km pătraţi, între Serbia şi Croaţia.

Peste 5.000 de persoane au trimis până acum cereri de a deveni cetăţeni ai Regatului Enclava.


loading...
Partenerii noștri