Cel mai scump DIAMANT ROZ scos la licitaţie se va vinde la Geneva. Află la cât este estimat

O prestigioasă casă de licitaţii a anunţat, miercuri, la Geneva, că va pune în vânzare cel mai scump diamant roz pe care l-a vândut vreodată.

25 sept. 2013, 10:13
Cel mai scump DIAMANT ROZ scos la licitaţie se va vinde la Geneva. Află la cât este estimat

Superba piatră a fost numită „Steaua Roz” şi va fi scoasă la licitaţie de casa Sotheby’s, la Geneva, unde a fost dealtfel prezentată, miercuri, ziariştilor.

Diamantul roz a fost evaluat la peste 60 de milioane de dolari, iar licitaţia va avea loc în data de 13 noioembrie. „Steaua Roz” („Pink Star”) de 59,60 carate este cel mai scump diamant scos vreodată la licitaţie, arată Sotheby’s. A fost extras în 1999 din Africa, prezentat în 2003 după ce fusese prelucrat şi vândut prima oară în 2007.

Licitaţia pentru „Pink Star” vine după cea din Hong Kong, tot  a casei Sotheby’s, din octombrie, unde se vor vinde două diamante, unul alb, iar celălalt albastru, primul fiind evaluat la peste 28 de milioane de dolari, iar al doilea, la peste 19 milioane de dolari, scrie bloomberg.com.

Citeşte şi: Cel mai mare diamant pur incolor din lume a fost vândut. Află preţul record obţinut

„Aceasta este o perioadă foarte bună pentru a vinde pietre valoroase la licitaţie”,a afirmat Otto Jakob, un dealer de bijuterii. „Oamenii bogaţi, care au o mulţime de bani cash se tem că îi vor pierde şi preferă să îi investească în astfel de obiecte”, a adăugat el.

De-a lungul vremii, diamantele valoroase s-au dovedit a fi atât un simbol al statului posesorilor acestor pietre, cât şi un „zid de apărare” faţă de fluctuaţiile pe pieţele financiare, fiind privite ca o investiţie sigură şi durabilă, a căror valoare creşte în timp. Pe de altă parte, pietrele preţioase colorate nu reprezintă decât aproximativ 0,01% din producţia minieră, ceea ce le face să fie preţuite pentru raritatea lor şi impun cel mai mare preţ pe carat, mai scrie bloomberg.com.

„Steaua Roz” a fost extrasă de De Beers, din Africa şi a fost tăiată şi faţetată de Steinmetz Diamonds timp de doi ani, apoi a fost expusă pentru prima oră la Monaco, în 2003. În 2007, diamntul cunoscut atunci sub denumirea „The Steinmetz Pink” a fost vândută unui alt particular, contra unei sume ce a rămas secretă. Cel care a achiziţionat-o i-a schimbat numele în „Steaua Roz”.

Diamantul este de formă ovală şi este de două ori mai mare decât un altul, denumit „Graff Pink”, de 24,78 de carate, care s-a vândut cu suma-record de 45,6 miloane de dolari, tot de Shoteby’s, la Geneva, în 2010.