Cel mai scump Lamborghini din lume, din aur, platină şi diamante, expus în Emirate

Cel mai scump Lamborghini Aventador LP 700-4, fabricat din aur pur, platină şi diamante, a fost expus pentru vânzare în Dubai, capitala financiară a Emiratelor Arabe Unite (EAU), producătorii autoturismului de lux sperând să poată obţine 7,3 milioane de dolari în urma tranzacţiei, relatează miercuri agenţia de presă Ria Novosti.

18 sept. 2013, 08:48

În momentul de faţă, acest Lamborghini din aur, care se pretează la nominalizare la patru categorii în Cartea Recordurilor Guinness, inclusiv ca cea mai scumpă maşină, cel mai scump logo şi singura maşină construită din 500 kg de aur, există în variantă redusă la scara de 1:8, informează Agerpres.

Atunci când va apărea un cumpărător, ea va fi fabricată în mărime reală, nu înainte însă ca acesta să achite un avans. Viitorul proprietar va putea să opteze pentru unele modificări de design şi finisaj, asigură producătorii.

Modelul din aur Lamborghini Aventador LP 700-4 a fost proiectat de inginerul german Robert Gulpen, care în ultimii 12 ani s-a specializat în inventarea automobilelor din clasa ‘super-lux’, cu utilizarea de metale şi pietre preţioase.

Corpul maşinii este realizat din fibre de carbon, acoperite cu 500 kg de aur pur şi finisaje de platină. Farurile şi tapiţeria scaunelor sunt încrustate cu 700 de diamante de cea mai înaltă calitate. Diamante sunt montate chiar şi în becurile din interiorul maşinii.

După Dubai, Lamborghini din aur va fi expus la Abu Dhabi, iar, în noiembrie, va lua parte la Dubai International Motor Show.

În cazul în care va apărea un cumpărător la expoziţia din Dubai, Gulpen este dispus s-o vândă contra 7,3 milioane de dolari. În caz contrar, automobilul de lux va fi vândut cel puţin pentru 7,5 milioane de dolari prin una dintre cele mai mari case de licitaţii din lume.