Cel mai urât monstru din adâncuri, scos la suprafaţă pentru a doua oară în istorie FOTO

Un peşte extrem de ciudat a fost scos la suprafaţă din apele îngheţate din nordul Canadei. Cercetătorii au avut nevoie de ceva timp pentru a putea identifica specia.

20 nov. 2013, 08:02
Cel mai urât monstru din adâncuri, scos la suprafaţă pentru a doua oară în istorie FOTO

Urâtul peşte are un nas foarte lung, o gură înfiorătoare şi o coloană veninoasă, peste corpul său gelatinos şi gri. El a fost prins în provincia Nunavut din Strâmtoarea Davis.

Cercetătorii, care la început au crezut că peştele dubios semăna cu rechinul goblin, la fel de bizar, spun că chimaera cu nas lung trăieşte la adâncimi foarte mari din ocean, unde nu este vizitată de oameni prea des.

„Dacă am pescui la adâncimi mai mari, poate între 1.000-2.000 de metri, am putea descoperi că sunt destul de mulţi ca el”, a declarat cercetătorul Nigel Hussey de la Universitatea Windsor. „Acum, nu ştim”.

Hussey este cel care a identificat peştele şi spune că misterul vine din cauza faptului că este un peşte foarte rar. „Doar un peşte ca el a mai fost găsit în Strâmtoarea Hudson”, a zis expertul.

Precum şi celelalte chimaere, specia cu nas lung este o rudă îndepărtată a rechinilor şi a pisicilor de mare. Chimaera cu nas lung are o coadă ca un bici şi poate ajunge la 1 metru lungime.