Cel mai vândut autoturism din Marea Britanie este un model fabricat 100% în România! Ce marcă este mașina

Autoritățile din Marea Britanie au publicat la începutul acestei luni topul celor mai bine vândute autoturisme din anul 2023. Însă nimeni nu se aștepta ca o mașină produsă în România ia să premiul cel mare.

08 ian. 2024, 13:56
Cel mai vândut autoturism din Marea Britanie este un model fabricat 100% în România! Ce marcă este mașina

Autoritățile din Marea Britanie au publicat la începutul lunii ianuarie topul celor mai bine vândute autoturisme din anul 2023.

Citește și VOUCHERE MAŞINI 2023. Statul vrea să taie 3000 de euro din valoarea tichetelor pentru mașini electrice

Societatea pentru producători și comercianți de motoare (SMMT) din Marea Britanie a dezvăluit mașinile cele mai vândute în Marea Britanie pentru anul 2023.

Piața auto din Marea Britanie a înregistrat cel mai bun an de la pandemie, conform datelor SMMT, înmatriculările de mașini noi crescând cu 17,9% în 2023 față de anul precedent.

Ford Puma a luat premiul pentru cel mai bine vândut model

Se pare că Ford Puma a luat premiul ca cel mai bine vândut model din Marea Britanie în 2023, cu 49,591 de exemplare comercializate.

Mașina este produsă integral la fabrica Ford din Craiova, începând cu anul 2019, fiind pusă în vânzare pe piețele din Europa, Asia, Australia și Africa de Sud.

Citește și Rabla Plus 2023. Firmele nu apasă pedala pe maşini noi, mai multe vouchere pe persoană fizică

Topul 10 complet al celor mai bine vândute mașini din Marea Britanie în 2023, potrivit WallStreet.ro.

Dacia a fost, de asemenea, printre mărcile populare în Marea Britanie, dar niciun model al constructorului autohton nu a prins primele 10 poziții din top.

Chiar și așa, Sandero și Duster au fost cele mai căutate modele din oferta Dacia, iar constructorul piteștean speră să-și crească și cota de piață pe segmentul electric odată cu introducerea lui Spring. Micul EV produs în China va fi îmbunătățit semnificativ anul acesta.