Cel puţin 18 morţi într-un atac cu sticle incendiare, la un restaurant din Cairo UPDATE

Cel puțin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, vineri, în urma unui atac cu sticle incendiare într-un restaurant din Cairo, relatează Aljazeera.

04 dec. 2015, 08:38
Cel puţin 18 morţi într-un atac cu sticle incendiare, la un restaurant din Cairo UPDATE

Restaurantul respectiv se află în zona Agouza din centrul capitalei egiptene. Victimele au murit din cauza arsurilor sau a fumului gros inhalat.

Potrivit publicaţiei Cairo Post, trei bărbaţi mascaţi ar fi aruncat cocktailul Molotov în clădirea restaurantului, care este şi club de noapte, după care au dispărut.

Clubul se află la subsolul unei clădiri, ceea ce a făcut să fie dificil accesul din clădire. Victimele au murit de la arsurile suferite sau de la fumul inhalat. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi.

Atac armat la Cairo. Patru poliţişti au fost ucişi de bărbaţi mascaţi

Potrivit agenției de presă britanice Reuters, unul dintre oficialii egipteni a declarat că atacatorul este un fost angajat ce fusese concediat.

Militanții islamiști au revendicat mai multe atacuri cu bombă și incidente armate în Egipt, îndreptate mai ales contra membrilor forțelor de securitate după ce armata l-a înlăturat de la putere în 2013, în urma unor ample proteste de stradă, pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, susținut de Frăția Musulmană.