Cel puţin 16 ruşi au murit şi mai multe zeci s-au îmbolnăvit după ce au băut cidru otrăvit

Cel puțin 16 persoane au murit și alte zeci s-au îmbolnăvit după ce au băut cidru otrăvit în regiunea Ulianovsk, din vestul Rusiei, potrivit unor oficiali locali.

06 iun. 2023, 10:30
Cel puţin 16 ruşi au murit şi mai multe zeci s-au îmbolnăvit după ce au băut cidru otrăvit

Guvernatorul regiunii Alexei Russkih a declarat luni că băutura otrăvită a fost vândută la raft cu eticheta „Domnul Cidru”, după ce a fost transportată pe râul Volga în butoaie de 30 de litri. „Medicii și serviciile noastre sociale continuă să ofere toată asistența necesară victimelor”, a spus Russkih.

Cidrul a conținut cantități letale de metanol, care este mult mai toxic decât etanolul folosit în băuturile alcoolice care pot fi consumate, precizează presa locală, citată de Digi 24. Russkih a mai spus că autoritățile vor confisca cidrul otrăvit.

Rusia a înăsprit reglementările privind producția și comercializarea de lichide care conțin cantități ridicate de etanol după incidentul din Siberia, în 2016, când 77 de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute. Cu toate acestea, consumul de alcool produs în casă rămâne o problemă semnificativă în țară.

Într-un alt incident din urmă cu doi ani, 29 de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice produse local care au conținut metanol, în orașul Ekaterinburg.

În luna septembrie a anului trecut, președintele Vladimir Putin atrăgea atenția guvernatorilor să extindă lupta împotriva dependenței de alcool, declarație care surprindea opinia publică, pentru că liderul rus a vorbit rar despre această problemă în trecut.

Citește şi: VIDEO Barajul Kakhovka, care alimentează centrala nucleară de la Zaporojie, a fost bombardat. Întreaga zonă a fost inundată, în timp ce Ucraina şi Rusia se acuză reciproc