Cel puţin 22 de civili, printre care şi 10 copii, au fost ucişi în raidurile aeriene din estul Siriei

Cel puțin 22 de civili, inclusiv 10 copii, și-au pierdut viața în raiduri aeriene întreprinse de avioane necunoscute asupra unui sat aflat sub controlul grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în estul Siriei, a indicat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

28 dec. 2016, 09:27
Cel puţin 22 de civili, printre care şi 10 copii, au fost ucişi în raidurile aeriene din estul Siriei

Civilii decedați fac parte din două familii din satul Hojna, din provincia petrolieră Deir Ezzor, controlată în cea mai mare parte de către Statul Islamic (SI) și vizată periodic de avioane ale coaliției internaționale antijihadiste, aflată sub comanda Statelor Unite ale Americii (SUA).

Deir Ezzor este singura provincie siriană aflată aproape în întregime sub controlul Statului Islamic. Regimul lui Bashar Al-Assad nu deține decât o parte din centrul administrativ cu același nume. Deir Ezzor, cea de-a doua mare provincie a Siriei, după Homs (centru), se află la frontiera cu Irakul.

Statul Islamic, autorul unor atrocități în Siria și în Irak, dar și al unor atentate sângeroase îndeosebi în Europa, este vizat acum de ofensive militare pe mai multe fronturi în Siria, precum și în Irak, unde și-a proclamat un ”califat” în 2014.

În Siria, gruparea este vizată mai ales de avioane ale coaliției, Turciei, regimului sirian și ale Rusiei, aliată a Damascului, în provinciile Alep (nord), Deir Ezzor și Raqa (nord-est), fief-ul său cel mai simbolic.