Cel puţin 23 de oameni au murit după un incendiu la o închisoare din Etiopia

Cel puţin 23 de oameni au murit după un incendiu la o închisoare din Etiopia unde ar fi ţinuţi manifestanţi antiguvernamentali, a anunţat Guvernul, citat de BBC News.

06 sept. 2016, 04:26
Cel puţin 23 de oameni au murit după un incendiu la o închisoare din Etiopia

Potrivit unui comunicat al Guvernului, 21 de oameni au murit sufocaţi după o busculadă, în timp ce alţi doi au fost ucişi în timp ce încercau să evadeze.

Identitatea celor care şi-au pierdut viaţa nu a fost făcută publică.

Martori au auzit focuri de armă din închisoarea Qilinto, aflată la marginea capitalei etiopiene, Addis Abeba, după izbucnirea unui incendiu.

Imagini publicate de posturile de televiziune şi fotografii de pe reţelele de socializare arată coloane de fum ridicându-se din interiorul penitenciarului.

Există informaţii că incendiul a fost provocat intenţionat, în cursul unei tentative de evadare, dar acestea nu au fost confirmate din surse independente.

Qilinto este o închisoare unde oamenii pot fi ţinuţi până la trei ani înainte de începerea procesului lor.

Penitenciarul este împărţit în patru zone şi găzduieşte circa 3.000 de deţinuţi. Aceştia stau câte 90, până la 130, în celule de 24 de metri pe 12 metri.

În această închisoare sunt ţinute toate tipurile de infractori, dar, de regulă, acolo sunt trimişi deţinuţii politici, inclusiv bloggeri, jurnalişti şi activişti.

Deţinuţii politici sunt ţinuţi, de obicei, la comun cu ceilalţi infractori, iar dacă se plâng de ceva, sunt trimişi într-o altă zonă, numită “Kitat Bet” (zona de pedeapsă).

Etiopia s-a confruntat în ultimele luni cu un val fără precedent de proteste.