Cel puţin 30 de morţi în urma celor mai catastrofale inundaţii din Bosnia şi Serbia în ultimul secol

Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile în cele mai grave inundaţii pe care le cunosc Bosnia şi Serbia de peste un secol, a făcut cunoscut o sursă oficială, potrivit Agerpres.

17 mai 2014, 20:07
Cel puţin 30 de morţi în urma celor mai catastrofale inundaţii din Bosnia şi Serbia în ultimul secol

Până în prezent, peste 20 de corpuri au fost transportate la morga din Doboj„, a declarat sâmbătă Obren Petrovic, primarul acestui oraş situat în nordul Bosniei, la postul naţional de televiziune FTV.

Citeşte şi Inundaţii de proporţii în Balcani. Bosnia a anunţat 11 morţi

Precedentul bilanţ comun pentru Serbia şi Bosnia anunţase cel puţin 16 morţi, dintre care şase la Doboj.

Localităţi întregi au fost evacuate, populaţia fiind evacuată din calea apelor cu elicoptere şi ambarcaţiuni.

În oraşul Doboj (nordul Bosniei) au fost descoperite şase cadavre după retragerea apelor, a anunţat şeful poliţiei din localitate, Gojko Vasic.

Regiunea Balcanilor este de marţi scena unor căderi masive de apă, care au atins recordul de 210 litri/m2 la Loznica (la graniţa Serbiei cu Bosnia) şi de 190 litri/m2 la Belgrad, conform autorităţilor.

Citeşte şi Ploi torenţiale în Balcani şi Europa Centrală soldate cu cel puţin şase morţi VIDEO

„Am început să evacuăm cadavrele din Obrenovac”, a spus şeful Serviciului pentru situaţii de urgenţă din zonă, Predrag Maric. Oraşul, aflat la circa 30 km de Belgrad, este unul din cel mai grav lovite de inundaţii, aproximativ 4.000 dintre cei 20.000 de locuitori fiind deja evacuaţi.

Circa 15.000 de persoane au fost evacuate începând de marţi, iar 90.000 de gospodării sunt private de electricitate, a spus ministrul sârb de interne.

Precipitaţiile căzute în Bosnia şi Serbia sunt cele mai abundente din ultimii 120 de ani. Situaţia rămâne dificilă în regiunea Bijeljina (nord-estul Bosniei), unde autorităţile au început sâmbătă să evacueze populaţia din patru sate, iar la Obrenovac (Serbia) urmează să fie evacuaţi toţi cei 20.000 de locuitori.