Cel puţin 40 de morţi într-un atac cu rachete în apropiere de Damasc

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise vineri în urma unor tiruri cu rachete atribuite forțelor regimului într-o piață din Douma, fief al rebelilor situat la est de Damasc, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, care are o rețea de informatori pe întreg teritoriul Siriei.

30 oct. 2015, 11:35
Cel puţin 40 de morţi într-un atac cu rachete în apropiere de Damasc

Forțele regimului au tras peste 12 rachete în direcția pieței. Patruzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite„, , a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, precizând că bilanțul victimelor ar putea crește, întrucât unii dintre răniți se află în stare gravă.

Citeşte şi „CROCODILII” zboară în Siria. IMAGINI CUTREMURĂTOARE filmate în timpul unui atac aerian VIDEO

Incidentul a avut loc în Douma, în Ghouta de est, o regiune din provincia Damasc. Duma, asediată în prezent de forțele regimului, a fost vizată și joi de raiduri ale aviației siriene. Nouă persoane au fost ucise în loviturile asupra unei piețe și a unui spital, potrivit unui nou bilanț al atacurilor din urmă cu o zi. În august, numai în decursul unei zile, aici au fost ucise 117 persoane, provocând reacția comunității internaționale.